Paramaribo: Jacana Amazon Wellness Resort

2 reacties
Paramaribo, Suriname, Zuid-Amerika en Caraïben

Suriname is een waanzinnige hotspot rijker met de opening van ‘Jacana Amazon Wellness Resort’. Een gloednieuw, luxe resort waar al het goede van Suriname samen komt. Laat jezelf volledig in de watten leggen terwijl je geniet van de weelderige weldaad uit de Amazone!

Jacana Amazon Wellness Resort ligt verscholen in een woonwijk aan de rand van Paramaribo. Een echte hidden gem dus! In dit tropische resort, midden in de stad, waan je jezelf door het Amazone regenwoud: een oase van groen, overweldigende natuur, water en rust.

De eerste keer dat ik het Jacana Amazon Wellness Resort bezocht werd ik direct betoverd door het concept. Het resort heeft namelijk het indrukwekkende binnenland van Suriname naar Paramaribo gebracht, maar wel met alle luxe die je van een vier-sterren resort mag verwachten.

Amazon Wellness – return to your essence of nature

De Amazone is één van de meest ongerepte natuurgebieden ter wereld. Het Surinaamse regenwoud is onderdeel van de prestigieuze Amazone en was daarmee de ultieme inspiratie voor Jacana. Het adagium ‘Return to your essence of nature’ speelt de hoofdrol in het wellness concept van het resort, dat wordt gevoed door een complete wellness benadering: voor lichaam en geest. Alle wellness elementen binnen het resort zijn afgeleid uit de Surinaamse natuur of de bijzondere inheemse cultuur van het land. Zo wordt er bijvoorbeeld op dit moment hard gebouwd aan de spa.

De inspiratiebron voor deze unieke spa is het inheemse, Surinaamse dorp ‘Kwamalasamutu’. De naam van dit dorp betekend ‘bamboo op zand’, vandaar de keuze voor bamboo als materiaal waaruit de spa wordt geconstrueerd. Maar ook de hoogwaardige spa producten, zoals die van het merk Sula NCY, waarmee gewerkt zal worden tijdens de wellness behandelingen bevatten ingrediënten uit de Amazone, zoals Surinaamse medicinale planten of tropische vruchten.

Live life Jacana style!

Naast dat het Jacana Amazon Wellness Resort prachtig is om te zien is het ook een onvergetelijke ervaring om je door deze adembenemende omgeving te flaneren en te genieten van de fijne voorzieningen die het resort aanbiedt. In het midden van de verschillende tuinen bevindt zich een groot zwembad, gebaseerd op – je raadt het al – de Amazone rivier! Een heerlijke plek om te ontspannen in Surinaamse sula’s en onder reusachtige watervallen, maar in het zwembad kun je ook in je badkleding, vanuit de pool genieten van verfrissende cocktail’s aan de swim bar – can life get any better?

Naast relaxen in het zwembad heb je in het Jacana Amazon Wellness Resort de mogelijkheid om in het snorkel aquarium, onder begeleiding, te snorkelen tussen de spectaculaire, tropische vissen uit de Amazone rivier. Aan de rand van het zwembad vind je het restaurant ‘Falawatra’ waar je terecht kunt voor Surinaams, Caribisch geïnspireerde grill gerechten. Het restaurant heeft uiteraard ook een uitgebreide vegetarische kaart in het kader van het wellness concept.

Het is heerlijk om een wandeling te maken door de verschillende tuinen die het resort rijk is: de jungle tuin, de savanne tuin en de wellness tuin bijvoorbeeld. In deze laatste tuin worden bamboo en water benadrukt en vinden we ook het multi Aziatische restaurant, waar verschillende Aziatische gerechten terug naar hun roots worden gebracht.

Wil je al deze ontspanning afwisselen met wat activiteiten? Dan biedt de moderne gym van het Jacana Amazon Wellness Resort een uitkomst. Hier zullen in de toekomst personalized lessen worden gegeven, van belly dancing tot yoga, om aan je fysieke en mentale gezondheid te werken.

Typisch Surinaams

Wat ik ontzettend leuk vind aan het Jacana Amazon Wellness Resort is dat het concept heel veel Surinaamse ingrediënten bevat. Overal zijn prachtige hardhout soorten verwerkt, die allemaal hun eigen verhaal hebben. De ontvangstbalie in de lobby bijvoorbeeld, die is door een Surinaamse kunstenaar ontworpen vanuit een boom die in Paramaribo is omgevallen en daarom weggehaald werd. Andere typisch Surinaamse invloeden die je in het resort terug zult zien zijn bijvoorbeeld de outdoor event zaal; een Inheemse pina hut en ook de tuinen van het resort, die met ongelofelijk veel passie zijn aangelegd, bestaan volledig uit bomen en planten uit het binnenland van Suriname. Van de stenen die gebruikt zijn tot de vissen in het snorkel aquarium – alles is echt Surinaams!

Accomodaties

Wat is er fijner dan ’s ochtends wakker worden en vanuit je bed de openslaande deuren naar je eigen terras of balkon open te maken en te ontwaken met een kopje verse thee terwijl de eerste zonnestralen je gezicht strelen? Dat is wakker worden bij Jacana! Het Jacana Amazon Wellness Resort heeft verschillende typen accomodaties die van alle gemakken voorzien zijn. De verschillende suites zijn geschikt voor een gezelschap van 2 tot 10 personen.

Wil je vaker van deze luxe genieten in Suriname en daarbuiten, dan kan het verstandig zijn om lid te worden van de Vacation Club. Jacana werkt namelijk samen met Interval International, waardoor je ook als member van dit internationale netwerk, van dit resort kunt genieten.

Ligging

De locatie van het resort is ideaal. Jacana is namelijk gelegen in de wijk van Paramaribo die het dichts bij de internationale ‘J.A. Pengel Luchthaven’ (Zanderij) ligt en als je letterlijk de straat oversteekt ben je op de stadsluchthaven Zorg & Hoop waarvandaan je allerlei plekken in het binnenland kunt bezoeken. Ook dat kan bij Jacana voor je geregeld worden, het resort heeft namelijk een eigen tour desk waarbij je als gast een tripje naar de Surinaamse jungle kunt boeken.

Ben je benieuwd naar wat de naam Jacana betekend of wil je meer weten over het resort? Bekijk dan het interview van Inside City Guide, met de directeur van Jacana Amazon Wellness Resort, de heer Pascal Tjong-A-Hung in de video hier onder!

Advertenties

2 thoughts on “Paramaribo: Jacana Amazon Wellness Resort”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s