Paramaribo: Thermen Hermitage

Plaats een reactie
Paramaribo, Suriname, Zuid-Amerika en Caraïben

“Turkish Delight” met Surinaamse invloeden

De Hamam is Turks, maar de massage is Surinaams!” – zo luidde de woorden van de eigenaar van Thermen Hermitage. Zijn woorden kloppen, Thermen Hermitage biedt het beste van twee werelden. Wat hebben wij hier genoten en wat zijn we lekker verwend! Als je in Suriname op zoek bent naar ontspanning is dit ‘the place to be’. Laat je verleiden door de weldaad van Oosters baden en het genot van Surinaamse massages in dit unieke wellness- en beauty center te Paramaribo.

Het aanbod van Thermen Hermitage is erg uitgebreid, alles wat je nodig hebt om volledig te ontspannen, jezelf te reinigen of op te peppen vind je hier onder één dak. In de massagesalon kun je kiezen voor precies de massage waar jij op dat moment behoefte aan hebt, in de Neoderma SPA worden volledige lichaamsbehandelingen aangeboden en voor totale ontspanning breng je een bezoek aan de Turkish bath. Hier kun je genieten van een heilzaam stoombad, een rasul behandeling en natuurlijk de uitgebreide Hamam rituelen.

Beauty center

Om je wellness dag compleet te maken kun je in het beauty center terecht voor fijne manicure-, pedicure- en gezichtsbehandelingen. Wil je een volledige metamorfose ondergaan? Dan kun je uiteraard ook een afspraak maken met één van de visagistes en in de kapsalon van het complex.

Het beauty center werkt met producten en behandelingen van Neoderma, Aryuverdic en Jean d’Arcel. Naast alle heerlijke beauty behandelingen kun je hier bijvoorbeeld ook terecht voor een complete detox of prachtige cosmetica producten.

Even stoom afblazen

Het is inmiddels al meer dan 10 jaar geleden dat de eigenaren van Thermen Hermitage tijdens een vakantie in Turkije kennis maakte met de rituelen van het Turkse badhuis. Een kennismaking die er uiteindelijk voor zorgde dat ze Nederland achter zich lieten en terug verhuisde naar thuisland Suriname, om hier het eerste beauty- en wellness center van Paramaribo op te zetten. Vandaag de dag runt het stel nog steeds met veel plezier deze bijzondere thermen. De passie, liefde en ziel en zaligheid die zij hier in hun bedrijf investeren zijn als gast direct merkbaar zodra je het complex binnen komt lopen.

Ontzettend gastvrij werden wij ontvangen voor het Hamam arrangement. Aansluitend op een rondleiding kregen we de gelegenheid om ons om te kleden (badkleding is namelijk verplicht), waarna we (na een verfrissende douche uiteraard) een duik namen in het zwembad. Dat voelde al meteen goed, na even gerelaxt te hebben in het water volgde de stoomcabine. De heerlijke geur van eucalyptus kwam ons tegemoet toen wij de ruimte in liepen. De stoomcabine zorgt er voor dat je poriën zich openen, bevorderd je luchtwegen en stimuleert je bloedsomloop.

Hemelse Hamam

Het stoombad werd opgevolgd door een bezoek aan de Hamam, dit was zo ongelofelijk fijn! Het Hamam ritueel startte met een scrub behandeling van het lichaam. Na het bad ritueel volgde de zeepmassage. Vanaf de marmeren plaat in het midden van de Hamam keken we uit op de prachtige koepel waar de zonnestralen op magische wijze naar binnen leken te vallen. Terwijl we op de marmeren plaat in de Hamam lagen roken we de eerste vleugjes van de heerlijk geurende zeep en toen was het zo ver… de massage!

Ik zeg het echt heel eerlijk, dit was by far één van de beste massages die ik ooit heb gehad. Wat was deze masseuse ongelofelijk goed! Alleen al voor de zeepmassage zou je gewoon naar Thermen Hermitage moeten gaan! Wat heb ik een immense bewondering voor de dame die mij masseerde, want wat moet ze een kracht in haar armen en handen hebben gehad. Voorafgaand aan de massage had ik natuurlijk niets gezegd over kleine, gekke plekjes waar ik een beetje last van had (spierpijn in mijn linker, grote teen bijvoorbeeld, dat is geen grap)… hoe de dame het deed weet ik niet, maar ze voelde alles precies aan en masseerde het feilloos los.

Na afloop van de massage konden we even bijkomen op de ligstoelen aan de rand van het zwembad onder het genot van een lekker kopje thee en een koekje.

Als je in Paramaribo even lekker wilt ontspannen kan ik je zeker aanraden om naar Thermen Hermitage te gaan! Via de website van Thermen Hermitage kun je gemakkelijk de door jou gewenste behandelingen reserveren, je kunt natuurlijk ook even bellen en je laten adviseren over de behandelingen die het best bij jou behoeften passen.

Thermen Hermitage is geopend van maandag tot en met zondag, van 9.00 tot 18.00 uur. De Hamam is geopend van 9.00 uur tot 20.00 uur.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s