Paramaribo: Souposo

Plaats een reactie
Paramaribo, Suriname, Zuid-Amerika en Caraïben

In een prachtig pand, aan de rand van het centrum ligt één van de hidden gems van Paramaribo verscholen: Souposo. Laat jezelf verblijden en verleiden door de heerlijke gerechten van Suriname’s enige echte soepbar!

paramaribo souposo

Geuren en kleuren

Zodra je de voordeur van het traditionele, Surinaamse gebouw aan de Costerstraat binnenloopt wordt je hartelijk ontvangen door de zwoele geur van vleugjes Surinaamse kruiden en de vrolijke gastvrouwen van Souposo. Het zaakje is minimalistisch en gezellig ingericht. Gekleurde, houten stoeltjes worden afgewisseld met Surinaamse schilderijen, boeken en handwerkjes. Op de achtergrond hoor je, vanuit de open keuken, de grote pannen met soep zachtjes pruttelen. Er hangt een huiselijke sfeer. Het terras aan de achterzijde is even verzorgd en fleurig, een heerlijke plek om te genieten van de Surinaamse zon en dito keuken!

Pinda soep en ‘smoko bang bang’ met een internationale twist

Souposo betekend soephuis in het Sranan Tongo, maar naast lekkere soepen kun je hier ook terecht voor een complete brunch/lunch, diner of een sweet treat. Wat ik zo mooi vind aan Souposo is dat de Surinaamse ingrediënten, die de hoofdrol spelen in de gerechtjes, worden bereid met een internationale twist. Het is leuk om te zien dat de Surinaamse keuken, naast alle lekkere klassieke gerechten, nóg veelzijdiger kan zijn! Laat je verassen door bijzondere smaak combinaties en prachtig opgediende ‘kunstwerkjes’.

Wil je de unieke variaties uit de Surinaamse keuken zelf ervaren? Je vindt Souposo aan de Costerstraat 20a in Paramaribo. Deze gezellige soepbar is van dinsdag tot en met zaterdag geopend van 10.00 ‘ochtends tot 22.00 uur ’s avonds (bel +597 420351 voor een reservering). P.S. Vergeet als je weg gaat niet om een paar heerlijke, Surinaamse pindakoeken mee te nemen!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s