Miami: Wynwood Walls

6 reacties
Miami, Noord-Amerika

Één van de meest bruisende en unieke wijken in Miami is Wynwood! De wijk is eigenlijk een gigantische, kleurrijke canvas in het midden van de stad. Tijdens mijn bezoek aan Wynwood maakte ik deze fotoreportage!

Van warehouse-wijk tot art-walhalla

Vandaag de dag is Wynwood gevuld met meer dan 70 Art Galleries, boutiques, antiek winkels, gezellige barretjes en vooral heel erg veel street art. Deze wijk in Miami is zelfs de thuisbasis van één van de grootste en meest prominente art communities in de Verenigde Staten, maar dat is niet altijd zo geweest…

Rond 2000 bestond Wynwood eigenlijk vooral uit veel leegstaande warehouses en productiebedrijven. Dit veranderde met de komst van de ‘Second Saturday Art Walk’ en de ‘Art Basel Fair’ in 2002. In 2009 startte Tony Goldman met het project ‘Wynwood Walls’, gevolgd door ‘Wynwood Doors’. De rolluiken en muren van leegstaande panden werden omgetoverd tot ware kunstwerken. Er ontstond een hele nieuwe dynamiek in de wijk die ondernemers en kunstenaars aantrok om hier nieuwe, creatieve bedrijven en kunstprojecten te starten – dat heeft zijn vruchten afgeworpen! Wynwood is nu namelijk de ‘place to go’ in Miami en een wijk die je tijdens je city trip zeker weten niet mag overslaan!

Insider tips

Om in Wynwood precies de juiste hotspots en hidden gems te kunnen vinden heb ik een handige tip: download de Wynwood Tour Guide! Een super handige app die gecreëerd is door locals ‘DJ Zoel’ en David McCauley (de oprichter van Rise Up gallery). Zij hebben in deze app alle informatie over de kunstenaars achter de indrukwekkende murals verzameld, geven je tips over de upcoming events in Wynwood en laten je de allerleukste barretjes, galleries, winkels en restaurants ontdekken!

Miami Wynwood Walls- Fotoreportage

Deze fotoreportage is een primeur op mijn blog, dat heb ik namelijk nog niet eerder gedaan. Al moet ik heel eerlijk zeggen dat ik het echt een onmogelijke klus vond om van de honderden foto’s die wij hebben gemaakt de beste/leukste/mooiste beelden voor deze reportage uit te zoeken, want alle levensgrote kunstwerken in Wynwood zijn waanzinnig.

Toch heb ik een poging gedaan en ik ben heel benieuwd wat jij er van vindt! Door op de foto’s te klikken worden ze uitvergroot en kun je door de reportage heen scrollen. Enjoy!

Wywood Walls Miami

Miami Wynwood Doors

Wynwood Doors Miami

Andere murals, street art en graffiti in Wynwood

Advertenties

6 thoughts on “Miami: Wynwood Walls”

    • Thanks Julia! Het is ook echt een bijzondere wijk heel bizar om tussen al deze levensgrote kunstwerken te lopen… Ik kon mijzelf tenminste geen voorstelling meer maken van hoe het er uit zou zien als het allemaal ‘gewone’ leegstaande panden zouden zijn!

      Like

  1. Ine schreef:

    Wat leuk weer om te lezen over Chicago en Maimi. Zelf ook in beide steden geweest. Zo verschillend, maar beide ook zo leuk om te bezoeken, zelfs voor een tweede keer wat ik zeker zou willen doen en neem dan je tips mee!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s