Chicago: Alliance Patisserie

1 reactie
Chicago, Noord-Amerika

Alliance Patisserie is een moderne patisserie met een Frans karakter in downtown Chicago. Verwen jezelf hier met een heerlijk gebakje of een paar hemelse macarons!

Liefde voor macarons

Als je mijn blog al wat langer volgt zal het je niet ontgaan zijn, in elke stad waar ik woon of waar ik naar toe ga, zoek ik altijd naar de lekkerste macarons! Het was dus even slecht nieuws toen ik er achter kwam dat ik voor mijn macaron craving in Suriname nergens terecht kon. Zoals je begrijpt maakte ik dan ook een sprongetje van blijdschap toen ik over N. State Street liep en de voorgevel van Alliance Patisserie zag. De reuze macarons in de prachtige etalage lokte mij naar binnen…

Delicatessen om over te dromen!

Toen ik de patisserie eenmaal binnen was gelopen liep het water mij uit de mond… ik voelde mijzelf net Charlie in the Chocolate factory. Gelukkig werd ik in plaats van Willy Wonka ontvangen door een vriendelijke dame, die volgens mij meteen doorhad dat ik verblind was door de schoonheid van al die heerlijke macarons!

De keuze bij Alliance Patisserie was echt waanzinnig. Cupcakes, petits gateaux en een compleet Frans ontbijt buffet (lees croissants, kaneelbroodjes, pecan broodjes, scones en nog veel meer).

Het verhaal achter Alliance Patisserie

Toen ik de dame van Alliance Patisserie uitlegde dat ik misschien wel over hun patisserie wilde bloggen en vroeg of ze misschien wat leuke weetjes had vertelde ze mij een bijzonder verhaal: De eigenaar van Alliance Patisserie opende dit zaakje pas 4 maanden geleden. Het is zijn tweede zaak in Chicago en het concept is echt gebaseerd op de Franse stijl en bak-technieken.

Niet zo gek want Peter Rios, de chef-kok die dit zaakje oprichtte, heeft gestudeerd bij Ladurée! Tot zijn 28e was hij eigenlijk een IT’er die zich bezig hield met computers, tot hij bedacht dat hij iets anders wilde doen. Iets waar zijn passie lag: bakken. Zo gezegd, zo gedaan en meneer Rios liet zich onderdompelen in de wonderen wereld van de Franse lekkernijen.

In Chicago heeft hij nu een team met getalenteerde patissiers. Alles in de patisserie, van ‘simpele’ macarons tot de meest luxueuze taartjes, zien er dan ook uit als een echte kunstwerkjes.

Ik koos ervoor om acht verschillende macarons mee te nemen als take-away, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de macarons of heerlijke taartjes, onder het genot van een kopje koffie, op te eten in de gezellige en stijlvolle patisserie. Op een fijne lente of zomerdag kun je ook in de courtyard achter de patisserie goed vertoeven. Ik heb in ieder geval genoten van deze hemelse macarons!

Contact gegevens:
Alliance Patisserie
615 N State St Chicago
Telefoonnummer: +1 312-374-4144

Openingstijden: van maandag tot en met donderdag 7.00 – 19.00 uur, vrijdag van 7.00 tot 22.00 uur, zaterdag van 9.00 tot 22.00 uur en zondag van 9.00 tot 19.00 uur.

Advertenties

One thought on “Chicago: Alliance Patisserie”

  1. Pingback: Chicago: City guide | Inside City Guide

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s