Chicago: Dana Hotel and Spa

Plaats een reactie
Chicago, Noord-Amerika

In Chicago verbleven wij in het ‘Dana Hotel and Spa’ een echte aanrader wat mij betreft!

Dana Hotel and Spa in Chicago

Het was eigenlijk puur toeval dat we in dit specifieke hotel verbleven tijdens onze trip naar Chicago. Vorig jaar ontvingen we namelijk een cadeaubon van Worldhotels voor een weekend in Dana Hotel and Spa. Ik weet nog dat ik aan het werk was op het moment dat ik het hoorde en een gat in de lucht sprong – we gingen naar Chicago. Door onze verhuizing naar het buitenland duurde het even, maar vorige maand was het dan eindelijk zo ver!

Stijlvol en structuur

De rit van Chicago O’Hare International Airport naar het Dana Hotel and Spa duurde ongeveer een half uurtje. De ligging van het Dana hotel is echt ideaal, of je nu voor zaken in Chicago bent, of voor een vakantie – vanuit het hotel ben je in no-time overal! Bij het hotel werden we direct vriendelijk ontvangen door de doorman. Toen we naar de lobby liepen, die zich op de eerste verdieping van het hotel bevond, viel mij meteen iets op: van de mozaïek kunstwerken aan de muur tot de vloeren en het behang, overal werden verschillende patronen en structuren gebruikt – minimalistisch en ontzettend mooi gestyled!

Slapen tussen de skyscrapers

We kregen een zogenaamde ‘Corner King’ kamer toegewezen. Toen de deur van de kamer open ging was ik even stil… Het uitzicht op deze kamer was echt adembenemend! De komende drie dagen zouden we gaan slapen en opstaan tussen de wolkenkrabbers. *Ik wil hier nooit meer weg!*

Het uitzicht was dag en nacht spectaculair, maar ook de rest van de kamer was geweldig! In de Corner King room waren we van alle gemakken voorzien: heerlijk geurende ammenities, snoepjes, koekjes, een eigen ‘wine cellar’ en een goed gevulde mini bar. Wat ik ook ontzettend leuk vond was de Bowers & Wilkins Led Zeppelin soundbar. Een hotel dat goede muziekkwaliteit weet te waarderen ;-).

Ongestoord slapen en een briljante badkamer

In het kingsize bed heb ik heerlijk kunnen slapen. De grote ramen konden we ’s nachts prima verduisteren met de twee verschillende typen rolgordijnen – of je nu met veel licht, of liever helemaal in het donker wilt slapen dat kan allebei. De kamer was ook erg goed geïsoleerd, want we hebben geen enkele nacht last gehad van het geluid van buiten.

Het meest briljante in de Corner King room vond ik de badkamer. Aan de zijkant had de badkamer namelijk een glazen wand. Voor de privacy was er natuurlijk wel een gordijn dat je kon sluiten, maar wanneer je het gordijn open deed had je tijdens het douchen of opmaken uitzicht over Chicago – waanzinnig! Ben je benieuwd hoe de kamer er uit zag? Bekijk dan het onderstaande filmpje!

Faciliteiten in het hotel

Zoals de naam al doet vermoeden heeft het Dana Hotel natuurlijk een uitgebreide spa voorziening, waar je kunt genieten van allerlei exotische massages en wellness behandelingen. Wij hebben hier geen gebruik van gemaakt aangezien we tijdens deze city trip echt zoveel mogelijk van de stad wilde zien, maar uiteraard kun je deze behandelingen zowel als hotelgast of als bezoeker reserveren.

Naast de spa heeft het Dana hotel nog veel meer voorzieningen zoals een bar in de lobby en een restaurant op de begane grond. In dit restaurant, genaamd ‘Freestyle’ kun je ontbijten, lunchen en dineren. Omdat we al allerlei leuke ‘insiders’ tips hadden gekregen (die ik natuurlijk snel met jullie ga delen), kozen wij er voor om hier alleen te ontbijten. Het ontbijt was echt top – een gezonde kaart met genoeg keuze en heel veel verse producten.

Handig om te weten: de kaart van Freestyle is ook het roomservice menu.

Vertigo Skylounge

Tot slot vind je op de bovenste verdieping van het Dana Hotel de hippe ‘Vertigo Skylounge’. Deze bar is ook toegankelijk als je niet in het hotel verblijft.

Vertigo is een vrij grote lounge met zowel een binnen- als een buiten area. Een relaxte plek om je dag in Chicago af te sluiten onder het genot van een lekkere cocktail of een goed glas champagne. Cheers!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s