Chicago: Skydeck

3 reacties
Chicago, Noord-Amerika

Één van de dingen die je natuurlijk niet mag missen als je in Chicago bent is de adembenemende skyline. Wij gingen naar het Skydeck in de Willis Tower om het uitzicht over Chicago te bewonderen.

Kiezen tussen ‘360 Chicago’ en ‘Skydeck’

In Chicago heb je kortweg twee ‘bezienswaardigheden’ die je de mogelijkheid geven om de skyline van Chicago vanaf grote hoogte te bekijken: 360 Chicago (vroeger heette dit de John Hancock Observatory) en het Skydeck van de Willis Tower. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om beide bezienswaardigheden te bezoeken, maar wij kozen er voor om uit deze twee te kiezen en er maar naar één toe te gaan. De meningen verschillen nog al welke van de twee uitkijkpunten beter is, dus ik zette de belangrijkste verschillen maar even voor je op een rijtje, zodat je zelf kunt nagaan welke bezienswaardigheid het best bij jou past:

Attracties:

  • 360 Chicago – Tilt. Een nieuwe attractie waarbij je plaats kunt nemen achter een raam dat langzaam kantelt, waardoor je een uniek uitzicht krijgt over de Magnificant Mile.
  • Skydeck – Ledge. Vier glazen boxen die ‘uit het gebouw steken’ waardoor je in de lucht, aan alle kanten (de zijkanten, onder en boven je) Chicago kunt bewonderen.

Toegangsprijzen (volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar):

  • 360 Chicago – $19 (exclusief toegang tot de Tilt – $7 p.p.)
  • Skydeck – $19,50 (inclusief toegang tot de Ledge)

Locatie:

  • John Hancock Building (360 Chicago) – Michigan Avenue
  • Willis Tower (Skydeck) – Jackson Boulevard

Fast pass: Beide bezienswaardigheden bieden een zogenaamde fast pass aan, die je kunt kopen zodat je niet in de rij naar de lift te hoeft te staan wachten. De fast pass van het Skydeck kostte $45. De John Hancock building werd op het moment dat wij in Chicago waren nog gerenoveerd in verband met de opening van de Tilt, dus daar werden de fast passes tijdelijk niet verkocht. Binnenkort zijn de prijzen voor deze ‘fast passes’ wel te vinden op hun website.

De verbouwing van de John Hancock Building zorgde er voor dat wij er voor kozen om naar de Willis Tower te gaan. Deze was namelijk wel volledig geopend.

Op naar de top!

Halverwege Jackson Boulevard begon de rij voor het Skydeck. We waren er dus snel over uit dat we, toen we eenmaal binnen waren, voor een fast pass zouden kiezen omdat we het zonde vonden van de tijd om ook nog zo lang voor de liften te moeten wachten. Ik ben ontzettend blij dat we dat gedaan hebben, want we liepen inderdaad in no-time langs de wachtende menigte heen – dat scheelde een heleboel tijd, ideaal!

Eenmaal in de lift zoefde we binnen 60 seconden naar boven, 1.353 feet omhoog, met als eindbestemming het Skydeck op de 103e verdieping van de Willis Tower.

Spectaculaire skyline

Het uitzicht vanaf hier was echt adembenemend. Wat ik echt top vond was dat je inderdaad vanuit alle zijden van het gebouw over de stad uit kon kijken. Het was een super heldere dag waarop we alle konden zien: Lake Michigan, de Chicago River, Wrigley Field en natuurlijk alle prachtige architectonische hoogstandjes in het centrum van de stad!


Bonuspunten voor de logistiek

Als het aan mij ligt krijgt het Skydeck pluspunten omdat het concept van binnen logistiek gezien goed in elkaar zat. Ondanks dat wij er op een drukke dag waren konden we aan alle kanten van het gebouw (soms met even wachten, maar dat was niet erg) wel van het uitzicht genieten. Oorzaak daarvan was dat er pas een groep mensen met de lift naar boven mocht als hetzelfde aantal mensen ook naar beneden waren gekomen. Daardoor werd het niet te ‘crowded’ en kon iedere bezoeker echt van het uitzicht genieten.

Ledge

Natuurlijk moest ik ook even op de Ledge. Het blijft grappig dat je op deze hoogte, met alleen een glasplaat onder je voeten gewoon over Wacker Avenue ‘loopt’ – je begrijpt wel dat ik het zo leuk vond dat ik een ‘gat in de lucht sprong’ van blijdschap ;-)

Chicago Sky Deck

Advertenties

3 thoughts on “Chicago: Skydeck”

  1. Pingback: Chicago: Architectural boat tour | Inside City Guide

  2. Pingback: Chicago: City guide | Inside City Guide

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s