Nyboder

Kopenhagen: Hotspots waar ik niet over heb geblogd (en waarom)

3 reacties
Europa, Kopenhagen

Afgelopen weekend was ik mijn laptop aan het ‘opruimen’. Tijdens mijn clean-up kwam ik eigenlijk heel veel foto’s tegen van hotspots in Kopenhagen waarover ik helemaal niet geblogd heb. Daarom vandaag dit lijstje van hotspots in Kopenhagen waarover ik geen blog heb geschreven en natuurlijk… de reden waarom!

1. Nyboder

Nyboder werd gebouwd in opdracht van Koning Christian IV en was bedoeld om Deense mariniers en hun familie te huisvesten. Wonen in deze ‘wijk’ was in die tijd écht een privilege. Er waren privé scholen, een privé ziekenhuis en een eigen politiekorps voor het gedeelte van de stad. Één van de eerste huizen van Nyboder is nu geopend voor bezoekers (het huis aan de Sankt Pauls Gade nummer 24). Op zondagen tussen 11.00 en 14.00 uur krijg je een kijkje in het leven van de Deense mariniers, eeuwen geleden.

Nyboder is een prachtige, historische wijk in Kopenhagen. Helaas kon ik over dit bijzonder stukje stad niet genoeg informatie vinden om een heel artikel over te schrijven. Een vermelding in deze post is echter niet meer dan vanzelfsprekend. Zeker als je van fotograferen houdt is dit een fijne plek om naar toe te gaan.

IMG_0090

2. Dagtrip naar Malmö

Malmö is de op twee na grootste stad van Zweden. Vanuit Kopenhagen kun je met de trein over de Øresund brug naar dit pittoreske Zweedse stadje af reizen. De treinreis vanaf het Centraal Station in Kopenhagen duurt ongeveer een half uur.

Zelf ben ik maar één keer vanuit Kopenhagen naar Malmö geweest. Een vriendinnetje van mij werkte namelijk voor het Eurovisiesongfestival wat in 2013 plaatsvond in deze Zweedse stad en via haar kreeg ik een ticket om het songfestival zelf bij te wonen. Een super gave ervaring natuurlijk!

Aangezien ik overdag gewoon naar school moest kon ik eigenlijk niet heel erg vroeg met de trein naar Malmö vertrekken. Vandaar dat ik van de stad zelf niet veel gezien heb. Vanwege de tijdsnoot ben ik namelijk uitgestapt op het station Hyllie, vlak bij de Malmö Arena en natuurlijk één van de grootste shopping malls van Scandinavië: Emporia. Echte insiders hotspots, die heb ik in Malmö door mijn kortstondige bezoek niet kunnen ontdekken…

3. Botanisk Have

Ik vond de Botanisk Have echt prachtig! Alleen ik heb totaal geen verstand van biologie, nog de wonderen wereld van de Flora. Een blog over de botanische tuinen zou ik dan ook niet durven schrijven… omdat ik er vanuit mij zelf weinig leuke tips en weetjes over zou kunnen geven. Dat betekend natuurlijk niet dat de Botanische tuin van Kopenhagen geen prachtig stukje natuur en geschiedenis is, dat je tijdens je stedentrip zou moeten bezoeken!

Botanische tuin Kopenhagen

4. D-Diner

In het stadsdeel Valby vind je D-Diner: een typische jaren ’50 diner waar ze, naast burgers, milkshakes serveren, inclusief slagroom en rode kers!

Ik heb heerlijk bij D-Diner gegeten, maar de foto’s die ik hier gemaakt heb waren van een hele slechte kwaliteit (zoals je hieronder kunt zien). Daarom heb ik besloten er destijds geen hele post over te schrijven – ik vond de slechte foto’s gewoon afbreuk doen aan de leuke ervaring die ik hier gehad heb.

D-Diner Kopenhagen

5. Amager strand

Als je eenmaal ergens woont worden sommige plekken heel normaal en denk je er niet eens bij na om er over te schrijven (althans, ik niet). Toen de lente begon gingen we vaak lekker even uitwaaien op het Amager strand. Op de fiets ben je er binnen een half uur. Wil je even uitrusten in een andere omgeving? Dan is Amager strand in de lente en de zomer een top plek om naar toe te gaan!

Amager Strand Kopenhagen

6. Louisiana Museum voor Moderne Kunst

Op ons bezoek aan Louisiana, het museum voor moderne kunst, had ik mijzelf al een half jaar lang verheugd. Toen we eenmaal gingen was ik zo blij dat ik uit alle vreugde mijn telefoon en fototoestel thuis had laten liggen… Daar kwam ik achter toen we in de trein zaten. Dikke pech want vanuit Humlebæk (waar Louisiana gelegen is) ben je niet weer 1, 2, 3 in Kopenhagen. Gelukkig heeft het vriendinnetje waar mee ik naar Louisiana ging een paar foto’s kunnen maken, maar de kwaliteit was niet zoals ik het graag had willen hebben… geen blog dus over dit waanzinnige museum, maar één ding is zeker – ik had Louisiana niet willen missen!

Louisiana Museum of Modern Art

Advertenties

3 thoughts on “Kopenhagen: Hotspots waar ik niet over heb geblogd (en waarom)”

  1. He Nathalie,

    Het zijn hele leuke tips, ondanks je er niet veel informatie over hebt zoals in je andere blogs spreekt het me wel aan als ik weer een keer in Kopenhagen kom!

    -x-

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s