Kopenhagen: 8 insiders lunchtips

1 reactie
Europa, Kopenhagen

Als er iets is waar ik van hou, dan is het lekker lunchen. Ontspannen picknicken in een park, snel wat street food halen of uitgebreid eten in een gezellig restaurant. In dit artikel zette ik de acht beste lunch locaties en lunch tips in Kopenhagen voor je op een rijtje!

1. Pølse

Pølse is het ultieme Deense street food. Deze Deense hotdog kun je op verschillende plekken in Kopenhagen bij kleine food trucks kopen. Niet goed voor de lijn, maar hé – wel heel erg lekker! Mijn favoriet? De ‘Røde Pølser’ met remoulade, mosterd, ketchup, gebakken uitjes en augurkjes…

Polse Kopenhagen

2. Café Stella

Bij Café Stella kun je echt de meest lekkere en enorm rijk belegde broodjes bestellen. Één ding is zeker, na een lunch bij dit eetcafé heb je genoeg energie om de stad verder te verkennen!

3. Bagel & Co

Toen de lente eenmaal aangebroken was in Kopenhagen zag één van onze favoriete rituelen er als volgt uit: Onze deur uitlopen, een Bagel halen op de hoek van de straat bij Bagel & Co, op de fiets springen naar Kongens haven, in het park studeren (en een beetje uitrusten) onder het genot van een verse bagel. Klinkt goed toch?

Wat ik bij Bagel & Co heel fijn vond is dat je jouw favoriete Bagel op basis van de ingrediënten die het eettentje heeft zelf samen kunt stellen. Bovendien is de service erg snel dus als je een beetje haast hebt of lekker wilt picknicken is een broodje van deze keten een handige oplossing.

4. Aamanns

Een lunch met typisch Deens smørrebrød mag natuurlijk niet ontbreken als je in Kopenhagen bent! Voor het beste smørrebrød van Kopenhagen moet je bij Aamanns zijn. Heel handig: bij Aamanns kun je zowel afhalen als in het stijlvolle establishment lunchen.

Smorrebrod Kopenhagen

5. Torvehallerne

Torvehallerne is de gezellige foodmarkt vlak bij Nørreport Station. Als je het station uit loopt wordt je al door de geur van het heerlijke verse eten naar binnengelokt. Het is sowieso een aanrader om lekker in deze foodhallen rond te struinen, maar tijdens de lunch is het helemaal een goed idee! Van typische ‘Danish pastries’ tot vers belegde broodjes: you can eat your heart out ;-)! Wil je niet hier lunchen maar liever picknicken in één van de parken in de stad? Dan kun je in Torvehallerne ook goed terecht om je picknick mand te vullen met Deense (en internationale) delicatessen.

6. Laundromat Café

Het Laundromat Café mag op dit lijstje natuurlijk ook niet ontbreken. Het eten is niet waanzinnig bijzonder, maar in de cafés hangt een relaxte sfeer en je kunt er vanaf het terras (zeker in Nørrebro) heel fijn bijkomen en een beetje mensen kijken.

Laundromat clubsandwich

7. Café Norden

De meest toeristische hotspot van dit lijstje, maar zeker een handige plek om goed te lunchen is Café Norden. Dit eetcafé is gelegen aan Amagertorv en de ideale plek voor een shopping-break. Wees jezelf er wel van bewust dat de prijzen door de ligging van het café hoger zijn dan bij de andere venues in dit lijstje.

Lunch cafe Norden Kopenhagen

8. Værnedamsvej

Als je het mij vraagt is de Vaerndamsvej in Vesterbro de meest culinaire straat van Kopenhagen. Naast veel deli’s en speciaalzaken vind je op de Vaernedamsvej ook allerlei gezellige restaurantjes waar je tussen de middag goed kunt eten.
Vaernedamsvej

Wat is jouw favoriete lunch plek in Kopenhagen?

Advertenties

One thought on “Kopenhagen: 8 insiders lunchtips”

  1. Oh… wat ziet het er allemaal lekker uit! Nummer 1 kan ik nog zo goed herinneren… smullen! Volgende keer in Kopenhagen ga ik zeker weten naar de foodhallen :-)

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s