Slotsholmen Kopenhagen Parlement

Kopenhagen: Deens Parlement in Christiansborg Slot

1 reactie
Europa, Kopenhagen

Christiansborg Slot is het Paleis in Kopenhagen waar het Deens Parlement gehuisvest is. Een handige insiders tip: Op sommige dagen kun je gratis een rondleiding krijgen door het Parlementsgebouw!

Christansborg Slot

In mijn blogpost over Koninklijk Kopenhagen schreef ik al over het prachtige Christiansborg Slot en ons bezoek aan de ‘Royal Reception Rooms’ op het eiland Slotsholmen, maar wist je ook dat je gratis een rondleiding kunt krijgen door de vleugel van dit Paleis waar het Deens Parlement is gevestigd?

Rondleiding door het Parlementsgebouw

Het Deens Parlement, de ‘Folketinget’, is op diverse dagen per maand geopend voor een rondleiding. Persoonlijk vond ik de tour door het Parlementsgebouw ontzettend interessant en leerrijk. Het is wat mij betreft echt een aanrader als je in Kopenhagen bent. Wil je weten wanneer de rondleiding plaatsvind terwijl je zelf in Kopenhagen bent? Kijk dan op de website van het Deens Parlement.

De rondleiding is volledig in het Engels, duurde ongeveer 45 minuten en werd gegeven door een enthousiaste parlementsfunctionaris die allerlei bijzondere verhalen over Christiansborg en het Deens Parlement vertelde. Naast al deze leuke weetjes leerde we tijdens de tour over de rijke geschiedenis van Christansborg en werd ons verteld hoe het Deens Parlement precies werkt.

Toegangskaarten voor de rondleiding door het Parlementsgebouw

Je kunt een plekje voor de rondleiding reserveren via de website van het Deens Parlement, als ik eerlijk ben is dat wel de gemakkelijkste optie, maar mocht dit niet lukken dan kun je ook op de dag dat de rondleiding plaatsvind zelf naar de Folketinget gaan om je tickets te verkrijgen.

Aangezien we in Kopenhagen woonde was het voor ons geen probleem om zelf naar het Parlementsgebouw te gaan om daar onze tickets af te halen. Een paar handige tips voor als je ook besluit op deze manier je toegangskaarten te bemachtigen:

  • De tickets voor de tour worden uitgegeven volgens een ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’ principe. De ticket uitgifte start om 10.00 uur op de dag dat de rondleiding plaatsvind. Zorg dus dat je op tijd bent!
  • De uitgifte van de tickets wordt gedaan voor de grote trappen bij de ingang van de Folketinget aan de ‘Rigsdagsgården’, het is dus niet hetzelfde loket als waar je toegangskaarten kunt kopen voor de ‘Royal Reception Rooms’.
  • Je moet uiterlijk 15 minuten voor de rondleiding begint aanwezig zijn bij het Deens Parlement aangezien de organisatie er anders voor kan kiezen om jouw plek voor de rondleiding aan iemand anders te vergeven.

Als je de tickets zelf op wilt halen bij het Parlementsgebouw zit er vaak twee uur tussen de kaart uitgifte en de tour. Combineer de rondleiding door het Parlement daarom met een bezoek aan de Royal Reception Rooms in de andere vleugel van Christansborg. Dan ben je verzekerd van een mooie, educatieve ochtend!

Advertenties

One thought on “Kopenhagen: Deens Parlement in Christiansborg Slot”

  1. Pingback: Koninklijk Kopenhagen | Inside City Guide

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s