Utrecht: Restaurant De Markt

1 reactie
Nederland

In Nederland was Utrecht voor mij altijd de ideale plek om af te spreken met vrienden – aangezien ik geboren en getogen ben in het Oosten van Nederland en later verhuisde naar het Westen was deze heerlijke stad, half-way de ideale ontmoetingsplek.

Hotspot in Utrecht

Één van mijn vriendinnetjes die in Utrecht woont nam mij een keer mee naar restaurant De Markt en na de eerste keer was ik meteen verkocht! Het eten was goed, de bediening vriendelijk, de sfeer gezellig en de menukaart was ook top, daarom wil ik deze hotspot in Utrecht graag met jullie delen!

Italiaanse sferen bij Hoog Catharijne

Restaurant De Markt is gelegen aan de Drieharingestraat in Utrecht, een charmant straatje waar je heel veel verschillende restaurants en cafés vindt. Naast dat de straat heel schattig is, vind ik de locatie ook ideaal. Wat mij namelijk veel te vaak overkomt is dat een etentje met vrienden veel te gezellig is – met als gevolg dat, als ik ergens afspreek, ik eerst drie keer moet overstappen om bij Utrecht Centraal te komen – en dan (te) vaak de trein die ik eigenlijk wilde nemen mis… De Markt is op loopafstand van Hoog Catharijne dus als je eenmaal klaar bent met dineren sta je zo op het perron. Heel handig!

Op de kaart van De Markt vind je veel Italiaanse gerechtjes: pizza, pasta maar ook hemelse Italiaanse toetjes. Behalve voor een gezellig diner kun je bij De Markt ook goed terecht voor een borrel, de Italiaanse borrelhapjes zijn namelijk ook echte aanraders! Naast de kaart is ook de sfeer in het restaurant een tikkeltje mediterraans: kleurrijke tegeltjes, een wand met prachtige foto’s die de Italië uitademen en een open keuken waar alle verse ingrediënten liggen te wachten om verwerkt te worden in de lekkerste gerechten!

De laatste keer dat ik De Markt bezocht was samen met mijn lieve vriendinnetje Eefje, vlak voor we naar Suriname zouden verhuizen. Uiteraard hebben we heel lekker bij De Markt gegeten – maar als Eefje zelf kookt is het ook altijd een feest. Ben je benieuwd naar Eefje’s, leuke recepten? Neem dan snel een kijkje op haar spiksplinter nieuwe blog EefjesFinest!

Advertenties

One thought on “Utrecht: Restaurant De Markt”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s