Kopenhagen: Fredagsrock Tivoli

4 reacties
Europa, Kopenhagen

April is begonnen en dat betekend dat Tivoli in Kopenhagen vanaf deze maand elke vrijdagavond weer in het teken staat van ‘Fredagsrock’: waanzinnige artiesten, locals chillend in het gras, gekoelde biertjes en heel veel gezelligheid!

Tivoli Kopenhagen

Tivoli is een pretpark in Vesterbro. Als je in Kopenhagen bent is een bezoek aan Tivoli sowieso de moeite waard, want behalve de spannende attracties heeft het park ook prachtige tuinen waar je uren kunt rondstruinen en theatervoorstellingen die je kunt bezoeken.

Je kunt dan ook een toegangskaartje kopen voor de hele dag waarmee je onbeperkt gebruik kunt maken van de attracties, maar je kunt er ook voor kiezen alleen een toegangskaart aan te schaffen waarmee je het park kunt bezoeken om vervolgens losse kaartjes te kopen voor de attracties waar je eventueel in zou willen.

Tivoli is bij veel toeristen natuurlijk wel bekend maar wat de meeste mensen niet weten is dat je hier ook naar concerten kunt gaan. Mijn ultieme insiders tip is dan ook: combineer een dagje Tivoli pretpark met Fredagsrock! Hoe kun je namelijk beter je dag afsluiten dan met een live concert in de open lucht?

Deense en internationale artiesten

Als je in Kopenhagen bent gedurende het voorjaar en de zomer (van april tot en met september) mag je een editie van deze concerten in de Deense hoofdstad echt niet missen! Het evenement heet ‘Fredagsrock’ maar naast artiesten uit het rock- genre staan er ook vaak pop muzikanten, soul- en hiphop artiesten op het programma van het evenement. Bovendien staan er elke vrijdag nieuwe Deense of internationale artiesten op het podium. De concerten zijn gratis te bezoeken als je eenmaal een toegangsbewijs voor het park hebt aangeschaft.

Fredagsrock (of Friday rock) begint om 22.00 uur, als je dus in de ochtend of middag naar Tivoli gaat en de hele dag geniet van alles dat het pretpark te bieden heeft kun je in de avond lekker een hapje eten in één van de gezellige eettentjes van het park en je dag afsluiten met een live concert… Kan het nog beter?

Wil je alleen een toegangskaartje tot de tuinen van het park aanschaffen, of alleen het concert bijwonen? Dan is mijn tip om je toegangskaart voor 20.00 uur te bij de loketten af te halen, de kaartjes zijn dan namelijk DKK 99 per stuk. Na 20.00 uur betaal je DKK 139 per kaartje – wat nog niet duur is want laten we eerlijk zijn… hoe vaak kun je in Nederland nou naar een goed concert voor iets meer dan €18,-? Dit jaar staan onder anderen niemand minder dan Jessie J, Jamie Cullum en Snoop Dog op het programma – een goed feestje is dus gegarandeerd!

Advertenties

4 thoughts on “Kopenhagen: Fredagsrock Tivoli”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s