Kopenhagen: Aamanns

1 reactie
Europa, Kopenhagen

Voor echt, oer Deens smørrebrod in Kopenhagen moet je bij Aamanns zijn! De Deense sandwiches van chef-kok Adam Aamann zijn namelijk kleine, overheerlijke kunstwerkjes!

Deens Smørrebrød

Smørrebrød is een eeuwenoud Deens lunch gerecht. Het woord is eigenlijk een samenvoeging van ‘smør og brød’ – wat ‘boter en brood’ betekend.

Aamans Kopenhagen

Tegenwoordig wordt dit typische Deense gerecht vaak in een modern jasje gestoken: Het zware roggebrood wordt vervangen door dikkere sneetjes volkorenbrood en er wordt ook niet meer zoveel boter als vroeger op de broodjes gesmeerd. In plaats daarvan krijgt het beleg veel meer aandacht en daarmee worden je smaakpapillen gechallenged. De broodjes worden namelijk belegd met allerlei verschillende soorten etenswaren: van haring tot aardappel en van kip tot ei.

Beste smørrebrød van Kopenhagen!

In principe kun je in Kopenhagen op heel veel plekken smørrebrød bestellen, maar voor de allerbeste versies van deze Deense delicatesse moet je toch echt bij Aamans zijn!

Smorrebrod Kopenhagen

Het smørrebrød van Aamanns is zeer geliefd in Kopenhagen, het is dus verstandig als je hier wilt eten dat je van te voren even reserveert. Op de Øster Farimagsgade 12 kun je in het stijlvolle, Scandinavisch ingerichte restaurant gezellig een hapje eten, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om gebruik te maken van de naastgelegen Deli & Take away (op nummer 10). Het is natuurlijk ook heerlijk om deze hemelse Deense lunch op te peuzelen in bijvoorbeeld de kasteeltuin van Rosenborg Slot. Erg handig: smørrebrød is bij Aamanns ook gluten vrij te bestellen!

Advertenties

One thought on “Kopenhagen: Aamanns”

  1. Pingback: Kopenhagen: 8 ultieme lunchtips | Inside City Guide

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s