Curaçao: Algemene tips

2 reacties
Caraïben, Curacao, Zuid-Amerika en Caraïben

Parelwitte stranden en een azuurblauwe zee. Goede restaurants, gezellige barretjes en kleurrijke huisjes met een rijke geschiedenis. Curacao is een paradijselijk eiland en dus niet voor niets één van de favoriete vakantiebestemmingen van Nederlanders. Daarom in dit blog artikel een aantal handige tips die goed van pas komen als je gaat chillen op de Antillen ;-).

Curacao paradijs in de Cariben

Ok, eigenlijk moet ik, nu ik dit artikel schrijf, heel eerlijk zijn… Voor we op hier naar toe gingen was ik een beetje sceptisch over Curacao. Op de een of andere manier dacht ik dat dit eiland in de Caraïben overspoeld zou zijn door luidruchtige, Nederlandse toeristen en tentjes als ‘Friet van Piet’ en ‘Kroket van Fred’ – maar ik heb mijn mening bijgesteld want niets is minder waar! Curacao is een authentieke, top bestemming voor een heerlijke, zonovergoten vakantie!

Willemstad Curacao Nederlandse Antillen

Tips van een local

Een van mijn oud-collega’s is opgegroeid op dit prachtige eiland en wie kun je nu beter om tips vragen voor een trip naar Curacao dan een geboren en getogen Curaçaoënaar? Hieronder vind je de zes tips voor Curacao, van een local:

1. Restaurants

Zijn eerste tip was restaurant Komedor Krioyo in Landhuis Dokterstuin. Dit is de perfecte plek om de smaakvolle en geurrijke Antilliaanse keuken te ontdekken. Bij Komedor Krioyo kun je dan ook gezellig aanschuiven en een hapje eten tussen de Antilliaanse families.

Wil je tijdens je vakantie in Curacao variëren en naast de lokale keuken ook andere restaurants bezoeken? Dan zijn Cabana Beach en Chopstix bijvoorbeeld echte aanraders.

Bij Chopstix hebben ze de beste Sushi van Curacao en ben je een echte vleesliefhebber? Dan moet je op zondagavond dineren bij het restaurant van Cabana Beach. Op zondag heeft het restaurant namelijk ‘vleesmarkt’, wat een briljant concept is dat!

Vleesmarkt Cabana Beach Restaurant Curacao
Je kiest ‘op de vleesmarkt’ van het restaurant de stukken vlees of vis die je graag wilt eten en alles wordt vers voor je gegrild. Ben je vegetarisch? Ook dan heeft het restaurant genoeg keuze uit allerlei andere gerechten.

2. Cocktails

Natuurlijk is niets lekkerder dan op Curacao uitwaaien met een cocktail in je hand. Op de verschillende stranden die het eiland rijk is kun je natuurlijk heerlijk borrelen maar ook in Puna en Ontrabanda vind je veel verschillende tentjes waar je gezellig kunt terrassen.

3. Willemstad

Tijdens je vakantie op Curacao mag een bezoek aan de hoofdstad van het eiland, Willemstad, natuurlijk niet ontbreken! Alleen al voor de architectuur moet je hier heen gaan. Willemstad heeft verschillende wijken. De wijken Punda en Otrabanda worden aan elkaar verbonden door de karakteristieke Koningin Emmabrug, de enige drijvende draaibug ter wereld!

De pittoreske huisjes langs de Handelskade zijn een prachtig gezicht. Maak alleen niet dezelfde fout als wij gemaakt hebben toen we in Curacao waren: wij gingen de stad voor het eerst op een zondag verkennen, maar op zondag zijn veel winkels in Willemstad gesloten. Natuurlijk kun je lekker uitwaaien met een wandeling door de stad of op een terrasje in de zon, maar de stad leeft van maandag tot en met zaterdag wel veel meer.

4. Musea

Curacao heeft een rijke geschiedenis, bezoek de ‘Grotten van Hato‘ waar rotstekeningen van de eerste bewoners van Curacao, Indianen, zijn gevonden, ga naar het antropologisch museum van ‘Kura Hulanda‘, maak kennis met de verscheidenheid van munten en bankbiljetten die op Curacao gecirculeerd hebben in het ‘Yotin Korta Museum‘ of ontdek de historie van de zeevaart op Curacao in het ‘Maritime museum‘.

5. Art Galleries

Naast musea vind je op Curacao ook verschillende kunst gallerijen zoals: Art Gallery Landhuis Bloemhof, Art Gallery Alma Blou, Serena’s Art Factory en Mon Art Gallery.

6. Stranden

Last but not least: de stranden van Curacao. Deze ‘Bounty stranden’ zijn natuurlijk adembenemend. Een wonderschoon eiland paradijs! Toen ik hier op het strand liep had ik echt het gevoel dat ik door foto’s van een reisbrochure aan het wandelen was. Veel hotels op Curacao hebben een privé strand, maar je kunt ook op één van de vele andere stranden hemels vertoeven.

Wil je snel en gemakkelijk een hotel mét privéstrand boeken voor de laagste prijs? Kijk dan op trivago.nl!

Wat ik eigenlijk het allerleukste aan Curacao vond was de diversiteit van het eiland. Of je nu op zoek bent naar een actieve vakantie (struinen over Aloë vera plantages, of de Ostrich Farm), wilt watersporten, kunst en cultuur op wilt snuiven of gewoon lekker languit zonnen op het strand – het kan hier allemaal!

Advertenties

2 thoughts on “Curaçao: Algemene tips”

  1. prachtig eiland he! kan niet wachten tot ik er woon. die laatste foto’s van je, zijn dan gewoon mijn achtertuin ;) ;)

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s