Suriname: Overbridge

2 reacties
Suriname, Zuid-Amerika en Caraïben

Aan de oever van de Suriname Rivier vind je Overbridge: een resort waar je heerlijk kunt uitrusten op het strand of tijdens een wandeling door het tropisch regenwoud.

Luieren in een hangmat met uitzicht op de Suriname Rivier

Surinamers vinden het heerlijk om in het weekend ‘buiten de stad’ te vertoeven. Overbridge is één van de vele plekken waar je op zaterdag en zondag veel locals in hun hangmat zult treffen. Niet zo gek want het uitzicht vanaf het aangelegde strand aan de rand van de Suriname Rivier is adembenemend!

Op het strand zelf zijn een aantal traditionele hutten gebouwd, bedekt met bladeren van tasipalmen en voorzien van houten bankjes. Veel Surinamers nemen dan ook hun koelbox mee en gaan in één van deze hutten lunchen onder het genot van een koude ‘soft’ (frisdrank) of een gekoeld Parbo-biertje. Naast dat je deze hutten overdag kunt gebruiken mag je er ook ’s avonds met een hangmat in slapen. Het resort heeft namelijk voldoende sanitaire voorzieningen om je ’s ochtends weer op te frissen.

Cabanas en Surinaamse snacks

Wil je liever overnachten met iets meer luxe? Dan kun je een Cabana reserveren. Deze huisjes zijn namelijk van alle gemakken voorzien: een keukentje met koelkast, magnetron en een koffiezetapparaat, een badkamer met warm en koud water en een airco. Op de veranda van je Cabana kun je dan heerlijk in alle rust een boekje lezen. Als je liever op een terrasje zit kun je zo aanschuiven bij het resort restaurant. Hier kun je namelijk de lekkerste Surinaamse gerechten en snacks bestellen.

Activiteiten

Op Overbridge kun je dus perfect ontspannen, maar als je wat avontuurlijker bent is er ook genoeg te beleven. Zo nemen veel Surinamers hun eigen bootje mee naar deze heerlijk plek om de Suriname Rivier op te varen en te gaan vissen. Omdat Overbridge midden in het tropisch regenwoud ligt kun je er ook op uit trekken in de omgeving.

In het resort is een bospark aangelegd, waar je kunt wandelen. Het filmpje hier onder heb ik bijvoorbeeld in dit park gemaakt, hoor je de vogels tjilpen? Geweldig toch?

Wat ik het mooist vond aan Overbridge is de diversiteit in het landschap: als je links kijkt zie je een prachtig, wit zandstrand en kijk je rechts… dan kijk je letterlijk uit op het tropisch regenwoud.

Er is alleen wel een ding waar je bij je bezoek aan Overbridge rekening mee moet houden en dat zijn de piranhas. Het zwemgedeelte van Overbridge is afgesloten met netten, maar toch komen hier op de een of andere manier af en toe piranhas door heen, die kunnen er vervolgens niet meer uit en worden hongerig… je kunt wel raden wat er dan gebeurt. Dus ik zou je niet aanraden om hier te gaan zwemmen, maar om te relaxen en te genieten van de prachtige omgeving – daarvoor is dit een prima plek!

Advertenties

2 thoughts on “Suriname: Overbridge”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s