Paramaribo: Don Julio

Plaats een reactie
Paramaribo, Suriname, Zuid-Amerika en Caraïben

Goed eten, een cosy sfeer en live muziek: Don Julio heeft alle ingrediënten voor een gezellig avondje uiteten in Paramaribo.

We’ll meet again

Voor we officieel naar Paramaribo verhuisden zijn we vorig jaar eerst in de Surinaamse hoofdstad op een zogenaamde ‘oriëntatie’ geweest. Veel multinationals bieden expats de kans om hun nieuwe woonplaats te verkennen voor ze hier gestationeerd worden. Deze oriëntatie is bedoeld om bijvoorbeeld op huizenjacht te gaan. Don Julio Paramaribo Tijdens onze oriëntatie namen onze ‘voorgangers’ ons mee naar Don Julio om hier samen een hapje te eten. De gezellige bistro was goed uitgekozen, want het was de perfecte plek om na onze dag vol huisbezichtigingen even lekker bij te komen met een verfrissende cocktail en een goede maaltijd. Niet zo vreemd dus dat nu we hier wonen, we hier ook graag een hapje eten.

Flonkerende lichtjes en live muziek

Zelf vind ik Don Julio een leuk restaurant om op vrijdagavond te eten: in het weekend is er namelijk vaak livemuziek. Als je lekker buiten zit komen de vrolijke klanken van de muziek vanuit de bar je tegemoet.

Paramaribo Don Julio restaurant tip

Het restaurant is heel cosy: overal flonkerde lichtjes en groene planten die er voor zorgen dat je aan tafel de nodige privacy hebt.

Internationale kaart met een Surinaamse twist

Op de kaart van Don Julio staan verschillende gerechtjes, van pasta’s tot tapas. Daarnaast vind je er ook internationale gerechten met een Surinaamse twist zoals bijvoorbeeld eend met massala of een salade met gerookte bang bang. Tot slot heeft de bistro ook per week variërende specials: keuze genoeg dus! De vlees en vis hoofdgerechten van Don Julio komen standaard met een salade en groente, vervolgens kies je zelf een aardappel side dish: patatjes, gepofte aardappels of aardappel puree en een saus.

Don Julio Paramaribo Suriname

Echte aanraders bij Don Julio vind ik de tonijn steak en de tournedos. Bestel deze met oestersaus en de gepofte aardappels, dat zijn mijn favorieten ;-). Don Julio is geopend van dinsdag tot en met zondag vanaf 18.00 uur.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s