Suriname: Marina & Resort Waterland

1 reactie
Suriname, Zuid-Amerika en Caraïben

In Paramaribo zijn natuurlijk genoeg leuke plekken te vinden, maar Suriname heeft naast deze bruisende stad nog veel meer te bieden. Wil je niet te ver het binnenland in en er toch even tussen uit? Dan is Marina & Resort Waterland de perfecte plek om helemaal te ontspannen!

Marina en Resort

Voor mijn blog over romantische plekjes in en rondom Paramaribo vroeg ik een aantal collega’s naar hun favoriete, romantische hide-outs buiten de stad. Één ding was zeker: iedereen was super enthousiast over Marina & Resort Waterland – reden genoeg dus om op een zaterdagmiddag een bezoekje te brengen aan dit complex.

Op het resort werden we hartelijk ontvangen door één van de eigenaren. Toen ik vertelde dat ik voor mijn blog kwam kregen we meteen een uitgebreide rondleiding. Na een paar minuten wist ik zeker dat Waterland een apart artikel zou moeten krijgen, want wat vond ik dit een heerlijke plek!

Marina & Resort Waterland omvat, zoals de volledige naam al zegt, een particuliere marina en een geweldig resort. De marina bestaat uit drijvende steigers die plaats bieden voor 10 tot 15 jachten. Al deze ligplaatsen zijn volledig voorzien van water, elektriciteit, verlichting, WiFi en 24 uur bewaking. De marina van Waterland is dan ook een uitstekende plek om aan te meren en een paar dagen door te brengen wanneer je per boot op doorreis bent in het Caribisch gebied.

Oase van rust

Wij gingen natuurlijk niet per boot, maar met de auto naar het resort toe. De rit vanaf het centrum naar Marina Resort Waterland toe vond ik eigenlijk al heerlijk – de weg begint met het drukke verkeer in de stad, maar binnen 20 minuten begeef je jezelf al in een totaal andere omgeving. Wanneer je bij Marina & Resort Waterland aan komt besef je dat je écht in de Amazone vertoeft. Het resort is omringd door tropisch regenwoud!

Het park zelf is overigens ook prachtig aangelegd. De borders, de bomen, de kronkelende paadjes, de vijvers (met beeldschone lelies)… over ieder detail is nagedacht en ieder stukje van het complex past perfect in de omgeving. Het resort straalt, in alle facetten, uit dat er met volledige ziel en zaligheid aan gewerkt is – dat maakt het resultaat adembenemend!

Het resort grenst aan de Suriname Rivier, het is heerlijk om hier uit te waaien of te genieten van het schitterende uitzicht. Aan de rivier is het paviljoen van het resort gevestigd. Hier kun je in het weekend een hapje eten of een drankje drinken terwijl je helemaal tot rust komt. De keuken van het paviljoen is op dit moment alleen op zondag geopend, maar op vrijdag en zaterdag kun je wel bittergarnituur of een klein borrelhapje bestellen.

Verschillende woningen

Het resort bestaat uit zeven hemelse huisjes. Waterland biedt drie verschillende type accomodaties aan: de zogenaamde ‘A, B en C -woningen’. In totaal huisvest het resort 3 type ‘A’ woningen, twee type ‘B’ woningen en twee type ‘C’ woningen. Een ‘A-woning’ heeft vijf slaapplaatsen (3 slaapkamers), een ‘B-woning’ heeft drie slaapplaatsen (twee slaapkamers), maar een extra grote woonkamer en een ‘C-woning’ heeft vier slaapplaatsen (verdeeld over twee slaapkamers en bedoeld voor twee volwassenen en twee kinderen).

Alle huisjes zijn stijlvol ingericht en van alle gemakken voorzien: airco’s, een volledig uitgeruste keuken (inclusief servies en glaswerk), handdoeken, linnen… you name it! Je hoeft letterlijk alleen je boodschappen en een goed humeur mee te nemen. Heb je geen zin om te koken? De huisjes ook voorzien van een oven en magnetron, een maaltijd opwarmen kan dus ook!

Vrijheid

Wat ik heel prettig vind is dat er op het resort veel privacy is. Het is dus niet zo dat je vanuit jouw huisje zo bij de ‘buren’ op de veranda kijkt. Je kunt hier gewoon lekker je eigen gang gaan en helemaal uitrusten.

Op het resort mag je overdag zelfs gasten ontvangen (maximaal vier) en overal is aandacht… elk huisje heeft namelijk twee parkeerplaatsen voor de deur. Een ander ding dat ik top vind is dat je hier mag barbecuen! Het resort heeft allerlei verschillende ‘nisjes’ in de buurt van de huisjes waar je lekker kunt zitten maar dus ook gezellig met je gezelschap kan barbecuen.

Het meest geweldig aan de huisjes vind ik misschien wel de openslaande deuren vanuit de woonkamer naar de veranda. Wat is dat lekker zeg! Binnen en buiten worden helemaal één wanneer je de houten deuren open schuift. Vanuit je keuken of woonkamer loop je zo het terras op. Ook het terras is voorzien van ventilatoren die voor wat extra verkoeling kunnen zorgen als je een boekje aan het lezen bent op een zwoele zondag middag.

De woningen worden verhuurd vanaf minimaal twee nachten. Wat helemaal ideaal is: uitchecken kan tot 18.00 uur! De woningen op Waterland kunnen ook voor een langere periode worden verhuurd. Verblijf je een maand of langer? Dan kun je ook gebruik maken van de wasmachine en droger in de woning. Je huurt al in een ‘B-woning’ vanaf € 110,- per nacht (excl. 8% OB belasting).

Activiteiten

Op het resort kun je heerlijk uitrusten, maar er is ook van alles te doen. Zo kun je wanneer je hier verblijft gratis gebruik maken van kano’s en waterfietsen waarmee je op de Suriname Rivier kunt uitwaaien, of op zaterdag middag een workshop ‘stand-up paddling’ volgen.

Marina & Resort Waterland is pas twee jaar geleden geopend maar is nu al erg populair onder de Surinaamse bevolking. Ook steeds meer toeristen weten deze hotspot inmiddels te vinden. Favoriet, zeker onder de locals, is de lunch op zondag middag. Voor veel Surinamers is deze lunch van Marina & Resort Waterland de perfecte afsluiting van het weekend buiten de stad. Voor zowel de lunch als de woning geldt daarom dan ook: reserveren is een must!

Advertenties

One thought on “Suriname: Marina & Resort Waterland”

  1. Pingback: Paramaribo: Romantische tips voor Valentijnsdag | Inside City Guide

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s