Paramaribo: Zus & Zo

Plaats een reactie
Paramaribo, Suriname, Zuid-Amerika en Caraïben

Ben je op zoek naar een chill plekje om lekker relaxed een drankje te drinken, te lunchen of te dineren? Dan ben je bij Zus & Zo in Paramaribo aan het juiste adres!

Laid back lunchen

Zus & Zo is een eetcafé in het centum van Paramaribo, tegenover de Palmentuin. Dit eettentje, met een laid back sfeertje, is een geliefde hang out onder Nederlandse stagiaires en toeristen. Zelf vind ik het een fijne plek om een drankje te doen op zaterdagmiddag of om ’s avonds lekker casual een hapje te eten – gewoon simpel, no-nonsens, geen gedoe.

De tuin van Zus & Zo is gezellig ingericht met kleurrijke bloemen, veel groen en Surinaamse kunstwerken. Door de combinatie van de kaart, het sfeertje en de inrichting vind ik Zus & Zo wel echt een unieke plek die je nergens anders in Paramaribo tegen komt.

Van wokschotels tot wentelteefjes

Bij Zus & Zo kun je van dinsdag tot en met zondag de hele dag eten (van 9.00 tot 23.00 uur). De kaart van Zus & Zo is behoorlijk divers, de gerechtjes die je kunt bestellen zijn dan ook afkomstig uit de Nederlandse, Surinaamse en Caribische keuken. Dus dat betekend bijvoorbeeld dat je hier kunt ontbijten met wentelteefjes – briljant toch?

De eerste zes weken in Paramaribo hebben wij in een hotel gewoond aangezien onze inboedel toen nog verscheept moest worden. Zus & Zo werd dankzij haar afwisselende kaart dan ook al snel een plekje waar we in die tijd regelmatig gingen eten. Van de huidige avondkaart heb ik daarom dus inmiddels alle gerechten een keer gehad.

Mijn favorieten? Als voorafje met stip op nummer 1: de tomatensoep met ‘lekker brood’. Voor wat betreft de hoofdgerechten moet ik heel eerlijk zeggen, het ligt er aan waar je van houdt natuurlijk, maar eigenlijk vond ik alles heel lekker. Van de ‘Mexican Burger’ en de ‘Saté van Zus’ tot de iets lichtere gerechtjes als de ‘Wok & Zo’ en de verschillende salades.

De perfecte afsluiter van je dinertje hier? Dat is absoluut de ‘Creamy Drunken Nut’ – een ijsje, besprenkeld met walnoten en Borgoe-honingstroop. Gelukkig staan de calorieën per portie niet op de kaart vermeld ;-).

Guest house & Gallery

Behalve dat Zus & Zo een gezellig eettentje is, biedt Zus & Zo nog veel meer dingen aan: zo kun je overnachten in het Guest house boven het restaurant. Dit Guest house lijkt mij vooral een top plek voor back packers. Daarnaast kun je bij Zus & Zo fietsen huren, een tourtje boeken en Surinaamse ‘handycrafts’ kopen. Genoeg te doen dus!

De enige twee dingen waar je rekening mee moet houden als je hier gaat eten: het eerste is dat je alleen contant kunt betalen en het tweede is dat er op vrijdagavond regelmatig live-muziek is. Leuk toch, zou je denken… Het enige wat een beetje jammer is, is dat wij met dat laatste wel wat wisselende ervaringen hebben – soms zijn de bandjes echt super leuk, maar we hebben het ook een keer meegemaakt dat er een artiest was die, tja hoe zeg ik dit netjes, waarschijnlijk in hogere sferen verkeerde en dat kwam zijn zang niet echt ten goede… Misschien is dat een keertje stomme pech geweest want al met al mag dat de pret natuurlijk niet drukken en is Zus & Zo vooral een leuke plek om lekker te genieten!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s