Paramaribo: Garden of Eden

1 reactie
Paramaribo, Suriname, Zuid-Amerika en Caraïben

In dit artikel onthul ik mijn favoriete restaurant in Paramaribo. Eten bij Garden of Eden is namelijk echt een feestje!

Garden of Eden is een hidden gem in Paramaribo. Het restaurant ligt verborgen in een woonwijk in de buurt ‘Uitvlucht’ (Paramaribo Zuid). Een locatie waar je een restaurant, met deze allure, totaal niet verwacht.

Restaurant en lounge

Behalve lekker eten (daarover straks uiteraard meer) kun je bij Garden of Eden ook een drankje doen in de sfeervolle lounge of op het terras aan de voorzijde van het restaurant. De Garden of Eden heeft een Thaise keuken dus op de kaart staan heel veel exotische cocktails en daarnaast lekkere borrelhapjes om je drankje mee te vergezellen.

Amazing ambiance

Op het moment dat je de Garden of Eden binnenloopt wordt je eigenlijk al bevangen door de magie van het restaurant. Wandelend door de prachtige voortuin met uitgelichte beelden wordt je door de rustige muziek, het kleurrijke voorterras en de heerlijke geur van specerijen naar binnen gelokt…

Zoals de naam doet vermoeden speelt de tuin van het restaurant de hoofdrol in het concept. Nu ik dit opschrijf bedenk ik mijzelf dat ik eerst iets anders uit moet leggen: De Garden of Eden is een woonhuis dat omgetoverd is tot een eetgelegenheid, maar aangezien mensen hier veel meer buiten leven is de tuin eigenlijk het restaurant. De voorkamer en het voorterras van het huis worden, zoals ik net schreef, gebruikt als bar en lounge. Wanneer je het pand verder binnenloopt zie je de trap. Op de bovenverdieping, waar je vanaf een balkonnetje op de tuin uitkijkt, vind je een huiselijk ingerichte ‘woonkamer’ en de badkamers van het huis, die omgebouwd zijn tot toiletten.

Door het pand loop je vervolgens naar de tuin, die aan de achterzijde gelegen is. Dit is de plaats waar de groten open keuken en het restaurant zich bevinden. Kronkelende paadjes, van mozaïektegels, banen een weg door het geharkte zand en daarover wordt je door een medewerker naar je tafel gebracht. De tafeltjes zijn omringd met Thaise kunstwerken, sfeervolle verlichting en brandende fakkels.

Super service

De service en klantvriendelijkheid van Garden of Eden zijn, zeker voor Surinaamse begrippen, geweldig! De bediening is beleefd, attent en vriendelijk en komt precies op de juiste momenten langs. Er is namelijk niets waaraan ik mijzelf erger kan storen dan opdringerige obers die om de vijf minuten aan je tafel staan of horecapersoneel dat juist pas aan komt waaien wanneer je al drie keer een nieuw drankje zou willen hebben…

Naast de vriendelijke bediening is ook de rest van je etentje helemaal tot in de puntjes verzorgd: in de menukaart vind je een waaier die voor wat extra verkoeling kan zorgen op een zwoele avond. Daarnaast krijg je in de regentijd, wanneer er veel meer muggen zijn in Suriname, ook een flesje muggenspray op tafel zodat als het nodig is je jezelf kunt insmeren en de muggen geen roet in het eten gooien. Tot slot staat er achter iedere tafel een serveerboy waarop een karaf water wordt geplaatst en waarvandaan je gerechten worden geserveerd… Op deze manier blijft er op de tafel genoeg ruimte over voor jouw spulletjes en die van je tafelgenoten.

Foodelicious!

Garden of Eden is een plek waar je als foodie zeker moet zijn geweest. De mix van texturen en kruiden blijven al je smaakpapillen challengen – I love it! Als wij hier gaan eten bestellen we meestal drie kleine voorgerechtjes per persoon. Die eten we dan rustig op met een aantal pauzes ertussen. Dat kan prima omdat de warme gerechtjes voor je op een warmhoudplaatje worden neergezet. De gerechtjes zijn prima op smaak, maar als er ‘spicy’ bij staat is het gerecht (voor mij tenminste) ook wel écht pittig. Dus als je daar niet van houdt kun je beter één van de andere gerechtjes kiezen.


Als je maar één keer bij de Garden of Eden gaat eten omdat je hier op vakantie bent kan ik je zeker aanraden om als hoofdgerecht een van de kerrie’s te proberen. De ultieme voorgerecht- ‘guilty pleasure’ is voor mij toch een loempia – die is hier zo lekker!

Business or casual?

Tot slot moet ik zeggen dat de Garden of Eden door de inrichting veel privacy heeft, wat heel prettig is. Door de goede service is het restaurant geschikt voor zowel een zakelijk diner als een romantisch etentje met je geliefde.


Wat mij betreft is Garden of Eden een must-visit tijdens je verblijf in Suriname! Heb je hier al eens gegeten? Dan ben ik natuurlijk heel benieuwd wat je van dit restaurant vindt!

Cheers!

Advertenties

One thought on “Paramaribo: Garden of Eden”

  1. Pingback: Paramaribo: Romantische tips voor Valentijnsdag | Inside City Guide

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s