Paramaribo: Romantische tips voor Valentijnsdag

2 reacties
Paramaribo, Suriname

Bij het plannen van een romantische Valentijns trip met je geliefde denk je waarschijnlijk niet meteen aan Paramaribo. Verrassend eigenlijk, want de exotische Surinaamse hoofdstad is een top plek om heerlijk van elkaar te genieten: zwoele, zomerse avonden, idyllische plekjes aan het water en de betoverende Amazone – alle ingrediënten voor een geweldige, romantische reis!

Voor een extra speciale Valentijnsdag in Paramaribo ben ik op zoek gegaan naar de meest magische hidden gems in en rondom de stad, met als resultaat dit lijstje van zes ‘little treasures’ die één ding gemeen hebben: ze ademen romantiek!

1. De Verborgen Tuin

De officiële naam van deze wonderbaarlijke plek is ‘Prakwaki’s Botanic Garden’, maar onder Surinamers is het fenomeen beter bekend als ‘De Verborgen Tuin’. Wanneer je door de poort van de mystieke tuin heen loopt waan je jezelf echt in een Surinaams sprookje en worden al je zintuigen geprikkeld: de frisse geur van verse bloemen, het rustgevende geluid van kabbelend water en kronkelende paadjes in een oase van groen.

Prawakie's Botanische tuin Paramaribo
De verborgen tuin bestaat al 31 jaar maar is het best bewaarde geheim van Paramaribo. De tuin ligt verscholen in een woonwijk in het zuiden van de stad. Aangezien de tuin onder toeristen niet bekend is, is het dé plek om een romantische wandeling te maken en te genieten van de rust.

Openingstijden: De openingstijden van de verborgen tuin zijn verschillend in verband met evenementen die op deze locatie worden gehouden. Om er zeker van te zijn dat de tuin geopend is als je hem wilt bezoeken kun je het best van te voren even bellen. Het telefoonnummer staat op de Facebookpagina van Prakwaki’s Botanical Garden.
Locatie: Previenlaan 41 – 43 in Paramaribo

2. De Botralie

Een andere parel in Paramaribo is restaurant ‘De Botralie’. Deze eetgelegenheid is onderdeel van het ‘Colonial Resort’, waar de geschiedenis van Suriname herleeft. Bij de Botralie kun je zowel binnen als buiten dineren.

Suriname De Botralie Paramaribo
Vanaf het terras kijk je uit op de schilderachtige tuin van het restaurant die gevuld is met planten, eucalyptusbomen en prieeltjes. Het is een fijne plek om na het eten even door heen te struinen, langs de dromerige fonteintjes en het nostalgische theehuis.

Openingstijden: Restaurant de Botralie is geopend van dinsdag tot en met zaterdag, van 14.00 uur tot middernacht.
Locatie: Antondragtenweg 215 in Paramaribo.

3. Baka Foto

Achter de massieve deuren van Fort Zeelandia ligt restaurant Baka Foto verscholen. Deze brasserie is de perfecte plek om te lunchen of te dineren met een romantisch uitzicht over de Suriname rivier.

Baka foto Paramaribo

Bij Baka Foto kun je heerlijk bourgondisch eten onder het genot van live muziek en met goed wijntje. Naast de lunch en diner is ook de zondagsbrunch van Baka Foto een echte aanrader! Het is wel verstandig om van te voren even te reserveren.

Openingstijden: Baka Foto is op maandag en zaterdag geopend van 18.00 tot 22.00 uur. Op alle andere dagen is de brasserie vanaf 9.00 tot 22.00 uur open.
Locatie: Abraham Crijnssenweg 1 in Paramaribo.

4. Zonsondergang op de Suriname rivier

Samen met je geliefde op een bootje genieten van de zon die langzaam over de Amazone onder gaat, romantischer kan toch bijna niet? Aan de rand van de Paramaribo vind je Leonsberg, vanuit hier kun je een tripje boeken om dolfijnen te spotten of om van de zonsondergang te genieten tijdens de ‘sunset cruise’.

Leonsberg Paramaribo Suriname
Weet je zeker dat je deze romantische ervaring samen wilt beleven? Dan kun je deze trip ook vooruit boeken via de website van Waterproof Tours Suriname.

5. Marina Resort Waterland

Wil je er écht even helemaal tussenuit? Overnacht dan op het Marina Resort Waterland. Dit resort is gelegen achter de plaats Domburg, ongeveer een uurtje rijden vanaf Paramaribo. Het spiksplinternieuwe park is een absolute oase van rust.


Het resort telt zeven huisjes waar je al vanaf € 110,- per nacht kunt verblijven. De luxe lodges zijn van alle gemakken voorzien. Persoonlijk zou ik het al super vinden om gewoon lekker op de veranda van de lodge een boekje te lezen en helemaal tot rust te komen, maar het resort biedt naast uitrusten nog veel meer mogelijkheden: zo kun je vanaf de pier met een bootje vertrekken om lekker uit te waaien over de Suriname rivier of ontspannen met een cocktail in het paviljoen aan het water. Willen jullie liever wat actievers doen? Ga dan samen met je liefje kanoën of waterfietsen. Op zaterdag kun je op het resort zelfs een workshop stand up paddling volgen. Sluit jullie heerlijke dag op het water af met door samen te barbecuen in één van de romantische nisjes van het park.

Locatie: Je vindt Marina Resort Waterland aan de Muurvarensweg 52 in district ‘Para’.

6. Garden of Eden

Persoonlijk vind ik de Garden of Eden het meest romantische restaurant van Paramaribo. Ook dit restaurant is verstopt in een woonwijk midden in de stad, maar het is absoluut een geweldige plek om te dineren. Een intieme ambiance, overheerlijke Thaise gerechten en uitzonderlijk gastvrij personeel: eten bij de Garden of Eden is echt een uitje.

Ondanks dat de Garden of Eden een hidden gem is, is het restaurant (niet voor niets) heel geliefd in Paramaribo – reserveren is dus een must!

Locatie: Garden of Eden vind je aan de Virolastraat 61 in Paramaribo.
Openingstijden: Het restaurant is van maandag tot en met zaterdag geopend van 18.00 tot 23.00 uur.

Advertenties

2 thoughts on “Paramaribo: Romantische tips voor Valentijnsdag”

  1. Elcock -Linger Phyllis schreef:

    Wat is jullie telefoonnummer? Wat kost het voor een hele dag verblijf op valentine dag

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s