Amsterdam: Volkshotel Canvas

Plaats een reactie
Amsterdam, Nederland

Voor mijn afscheidsfeestje van KLM organiseerde mijn super lieve collega’s een dinertje in Canvas, het rooftop restaurant van het Volkshotel in Amsterdam. Want, vonden ze, het moest wel een blog-waardige plek zijn waar we afscheid gingen nemen – en dat was het zeker! Tijd dus om deze fijne hotspot te delen!

Volkshotel Amsterdam

Canvas is het rooftop restaurant dat zich bevindt op de zevende verdieping van het Volkshotel in Amsterdam. Het oude Volkskrant gebouw is het afgelopen jaar omgetoverd tot een hip hotel waar je kunt slapen, eten en kunt clubben.

Volkshotel Canvas

Canvas op de 7e

Restaurant Canvas is stijlvol en minimalistisch ingericht. De blauwe bar is een mooie eye-catcher. De houten stoeltjes en de rest van het interieur zijn simpel maar comfortabel en gezellig. Het hoogtepunt van de rooftop bar is natuurlijk het uitzicht over Amsterdam het terras vind ik dan ook één van de fijnste plekken van Amsterdam om in de zomer te vertoeven.

Canvas Volkshotel

Behalve dineren kun je bij Canvas op de 7e ook ontbijten of lunchen – maar dat kon ik helaas niet meer proberen door ons vertrek… Als we weer eens in Nederland zijn ga ik zeker nog even bij Canvas langs voor een ontbijtje of lunch.

Delicious dinner

Het menu van Canvas is afwisselend, van caesar sallad en coquilles als starters tot rooftop risotto en ‘Hanger steak’ als main course. Alles zag er zo lekker uit dat wij eigenlijk niet konden kiezen, dus bestelde we per twee personen de ‘4 Small dishes selected by the chef’.

Canvas Volkshotel Amsterdam

We deelde de verschillende gerechtjes met z’n achten. Naast dat de gerechtjes allemaal heel erg lekker waren, waren de porties ook groot genoeg. Het sfeertje was heel erg relaxed en de bediening super aardig.

Wat ik wel jammer (maar ook heel erg begrijpelijk) vond is dat Volkshotel Canvas geen reserveringen op hun terras accepteert. Omdat het er gezellig druk was konden we met deze wat grotere groep niet zo snel een plekje op de bankjes buiten bemachtigen. Gelukkig hebben we na ons diner, toen het wat rustiger werd, nog even lekker in de laatste zonnestralen kunnen borrelen op het terras.

Volkshotel Canvas Amsterdam

Club Canvas

Looking for a sweet dessert? Op vrijdag en zaterdag wordt de zevende verdieping van het Volkshotel na 23.00u opgebouwd tot club. Dat lijkt mij een goede plek om je zomeravonden door te brengen.

Het Volkshotel Amsterdam

In dit geval kan ik alleen maar afsluiten met een stukje nostalgie: want na mijn afscheidsfeestje stapte ik, voorlopig, voor de laatste keer de metro van Amsterdam in. Op het station aan de Wibautstraat. Hetzelfde station waar ik, toen ik nog in Amsterdam woonde, altijd op de metro naar huis stond te wachten als ik klaar was met mijn werk als redactrice. Daarom vond ik deze blog over het Volkshotel een mooie afsluiting van mijn tips uit Amsterdam. Met de plek waar mijn interesse in de bloggers-wereld ooit begon, eindig ik nu voorlopig met mijn tips uit Nederland. Op naar tips over de nieuwe stad waar wij in gaan wonen… Keep you posted!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s