Amsterdam: SLA

Plaats een reactie
Amsterdam, Nederland

SLA is één van de meest gezellige en gezonde food hotspots in Amsterdam! Dé plek om heen te gaan voor een healthy dish, gecombineerd met een slotje tarwegras, of een biologisch wijntje.

GeSLAagd

SLA is een groot succes, dat het concept van de saladebar in Amsterdam aanslaat blijkt wel uit het feit dat SLA vandaag de deuren opent van haar nieuwe vestiging aan de Utrechtsestraat. Na de Ceintuurbaan, de Westerstraat en de Zuidas is nu het hartje centrum van Amsterdam aan de beurt! SLA groeit dus als KOOL… en dan te bedenken dat voordat SLA werd opgericht, Amsterdam nog helemaal geen saladebar kende!

Sla Amsterdam Ceintuurbaan

Onweerstaanbaar concept

Het concept van SLA is heel simpel: je kunt kiezen voor een aantal ‘standaard salades’, soepen of sandwiches of zelf je eigen salade samenstellen. De favorieten van SLA, zoals de standaard salades heten zijn natuurlijk super smaakvol, maar ik vind het stiekem het leukst om elke keer zelf mijn salade samen te stellen. Als je zelf je salade samenstelt gaat dat als volgt:

Je kiest eerst een basis – de bladgroente (bijvoorbeeld boerenkool of bladspinazie), vervolgens de dressing, dan kies je de granen/zaden of peulen die je in je salade wilt samen met drie soorten groenten en tot slot kies je een topping. Het bestellen van de salade gaat super snel en de ingrediënten waarmee je de salade kunt samenstellen worden ieder seizoen afgewisseld.

Sla ceintuurbaan Amsterdam

Naast de lekkerste salades haal je hier ook een heerlijke verse sap of een shotje tarwegras. Wil je liever lekker dineren met een biertje of wijntje? Ook dat kan bij SLA. Dineer onder het genot van een lokaal biertje of een goed glas biologische wijn.

Wat ik echt de twee grootste pluspunten vind aan deze hotspot zijn:

  • De openingstijden – of je nu als toerist naar Amsterdam komt of er woont, je kunt bij SLA doordeweeks tot 21.00u een gezonde salade halen… geen excuses dus voor fastfood of een plakkerige kant-en-klaar maaltijd van de AH. Oja, voor de Amsterdammers onder ons (of de overnachters via Airbnb): heb je geen zin om uit huis te gaan? Dan kun je de maaltijden van SLA ook bestellen via de website.
  • Het interieur – ik hou van de minimalistische, Scandinavische manier waarop SLA is ingericht. Dat geldt voor ieder filiaal… de houten tafeltjes, de mosplantjes aan de muur, de ‘kas’ waarin de saladebar zich bevindt – I just love it!

SLA heeft nog veel meer leuke initiatieven, in de winkel aan de Westerstraat kun je bijvoorbeeld ook allerlei leuke cadeautjes halen uiteraard verkopen ze alleen producten die in lijn zijn met de identiteit van sla (biologisch en eerlijk). Daarnaast organiseert SLA allerlei leuke en leerzame food workshops. Genoeg redenen dus om snel even langs te gaan!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s