Amsterdam: Brouwerij Troost

Plaats een reactie
Amsterdam, Nederland

Brouwerij Troost in Amsterdam is meer dan alleen een brouwerij. In het naastgelegen proeflokaal kun je namelijk lekker genieten van een vers gebrouwen biertje met nacho’s, burgers of flamkuchen.

Bier en flamkuchen met Amsterdams cachet

Van oorsprong ben ik natuurlijk ‘een meisje uit de Provincie’. Sterker nog, de plaats waar ik geboren ben ligt dichter bij Duitsland dan bij Utrecht. Dus je kunt je misschien voorstellen dat ik in Amsterdam soms verlangde naar een lekker biertje met flamkuchen. Troost was voor mij dé plek voor deze guilty pleasure, maar wel met Amsterdams cachet.

Brouwerij Troost

Ambachtelijk Amsterdams

Brouwerij Troost is gevestigd in een voormalig klooster. Het pand vind ik eigenlijk het eerste pluspunt van de brouwerij. Het oude klooster is prachtig van binnen als de zon in de lente door de ramen schijnt, maar het is ook een warme plek om binnen te stappen als het de hele dag heeft geregend. Bovendien straalt het klooster iets ambachtelijke uit, dat past perfect bij het vakmanschap van brouwerij Troost. Vanuit het proeflokaal kijk je namelijk door grote ramen bij de brouwerij naar binnen, heerlijk toch?

Troost Amsterdam

Op dit moment zijn er vier biertjes verkrijgbaar bij Troost die afkomstig zijn van de brouwerij, namelijk: Blond, Weizen, I.P.A. en Saison. Mijn favoriet? Dat was Troost Blond, dit is een fijn, licht biertje die je prima doordeweeks kunt drinken of in het weekend als je de volgende weer fris en fruitig op moet staan.

Amsterdam brouwerij Troost

Uiteraard kun je voor een wijntje of een glaasje bubbels ook bij Troost terecht, deze worden niet in de brouwerij gebotteld, maar de ginger ale en citroenlimonade van Troost zijn wel huisgemaakt!

Oktoberfest

Het is bijna oktober en dat betekend tijd voor Bierfesten en ook daarvoor ben je op het Cornelis Troostplein aan het goede adres. Op 4 oktober a.s. organiseert Troost namelijk haar eigen Oktoberfest. Vanaf 15.00 uur kun je aanschuiven aan de biertisch en onder het genot van een biertje en Duitse kost (ook vegetarisch!) genieten van schlager-klassiekers en natuurlijk heel veel gezelligheid! Heb je geen kaartje kunnen bemachtigen? Dan kun je vanaf 21.00 uur bij Troost binnenlopen om je pul te vullen en lekker te dansen. Troost, nee Proost!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s