Amsterdam: Frites uit Zuyd

Plaats een reactie
Amsterdam, Nederland

Snel een patatje halen op de Ceintuurbaan of een uitgebreid diner? Bij Frites uit Zuyd kan het alle twee!

De leukste friterie van Amsterdam

Als ik de woorden ‘snackbar in Amsterdam’ hoor denk ik eigenlijk meteen aan felle TL-lampen en een witte tegeltjeswand, maar zeker niet aan een super fancy ‘friteskot’! Daarom vond ik Frites uit Zuyd een verassend concept aan de Amsterdamse Ceintuurbaan. Behalve verse ‘pattatekes’ uit de afhaalhoek (die je ook gewoon met een biertje in de zaak kunt opeten) kun je in het naastgelegen café Par Hasard heerlijk dineren met een goed glas wijn! Wat mij betreft is dat pas écht genieten van een frietje!

Frites uit Zuyd Par Hassard

Bijzonder Bourgondisch

Frites uit Zuyd is tot in de bijzonder Bourgondisch. Het concept is geïnspireerd door de traditionele Belgische friterieën waar gasten door een gastheer worden verwelkomt. Met de gastvrijheid zit het bij Frites uit Zuyd wel goed! Zodra je binnenkomt om eten af te halen wordt je vriendelijk begroet en terwijl je wacht op je patatje komt er iemand naar je toe die vraagt of je wat wilt drinken.

Par Hassard Frites uit Zuyd

Huisgemaakte hapjes

Naast de vriendelijkheid en de gezellige uitstraling is ook de ambachtelijke frituur zeker de moeite waard! De snacks zijn deels zelf gemaakt en deels afkomstig van patisserie Holtkamp (alleen de garnalen- en kalfscroquetten). Alle sauzen die bij de friterie worden gebruikt zijn in ieder geval huisgemaakt. Ben je helemaal weg van de ambachtelijke mayonaise? Deze kun je bij Frites uit Zuyd ook in een ‘meeneem verpakking’ kopen, zodat je thuis nog even na kunt genieten.

Frites uit Zuyd Ceintuurbaan Willemspark

Het huiskamergevoel van Par Hasard

Frites uit Zuyd is zoals ik eerder zei de ingang naar meer… Vanuit de frieterie loop je namelijk door naar Par Hasard. In dit café hangt een huiselijke, warme sfeer. Het is een goede plek om te borrelen (onder het genot van een bitterballetje of een fijn portie oesters) en daarnaast ook een stek om lekker te lunchen of te dineren.

Amsterdam Frites uit Zuyd

Op de dinerkaart vind je naast klassiekers zoals fish & chips en een steak béarnaise ook, het voor mij nog onbekende, Limburgs “zoervleis”. Die ga ik zeker weten de volgende keer proberen, want daar ben ik heel benieuwd naar!

Tweede locatie in de Willemsparkbuurt

Er is meer goed nieuws… Gister (in Paramaribo nog ‘vandaag’) kondigde de mannen achter Frites uit Zuyd aan dat ze in november dit jaar een tweede vestiging van het concept zullen openen. Het adres? Willemsparkweg 178, maar tot november kun je in ieder geval aan de Ceintuurbaan genieten van een heerlijk frietje!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s