Amsterdam: Firma Pekelhaaring

Plaats een reactie
Amsterdam, Nederland

Fa. Pekelhaaring is een gezellig restaurant op de van Woustraat. Een lekker plekje om te eten aan de rand van de Pijp.

Pekelhaaring, geen pekelharing

Toen ik voor het eerst over Firma Pekelhaaring hoorde van een vriendin, dacht ik dat het een visrestaurant zou zijn… maar niets is minder waar: Fa. Pekelhaaring is een Italiaans restaurant! Geen Italiaan à la ‘Casa di Mama’ (lees rode luifel, witte tafelkleden, donkere houten stoeltjes en Italiaans stilleven aan de wand). Nee, Fa. Pekelhaaring is een modern eetcafé met een urban inrichting die wordt aangevuld met vintage meubeltjes.

Pekelharing Amsterdam

Eten waar je zin in hebt

De sfeer bij Pekelhaaring is heel relaxed. Een lunchkaart of avondkaart, dat bestaat hier niet. Je kunt gewoon de hele dag precies bestellen waar je zin in hebt. Dus heb je halverwege de dag een sugarcraving en zin in een toetje met koffie? Juist, nu weet je waar je moet zijn!

Als je hier ’s avonds wilt eten is het wel handig om te reserveren want in dit restaurant is het tijdens de avonduren vaak gezellig druk.

Fa Pekelharing Amsterdam

Pekelhaaring is trouwens niet de enige firma van eigenaren Matthias en Lennard van der Nagel, deze mannen runnen ook nog een firma in Amsterdam West: Fa. Speijkervet. Bij Speijkervet staat er geen Italiaans eten op de kaart, maar gerechten die geïnspireerd zijn door de Noord-Europeese keuken. Voor vleesliefhebbers is ook dit restaurant zeker een bezoekje waard!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s