Amsterdam: Bilder & de Clercq

Plaats een reactie
Amsterdam, Nederland

Een oud-collega van mij omschreef Bilder & de Clercq ooit op KLM LocalEyes als een ‘IKEA-like food store’. Die omschrijving klopt precies, bij Bilder & de Clercq staan de ingrediënten om een lekker gerecht te maken voor je klaar, je hoeft het totaalpakket alleen zelf ‘in elkaar te zetten’ en voilà: er staat een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel!

Dagelijks dilemma

Als ik boodschappen ga doen zijn er grofweg twee scenario’s die zich kunnen afspelen: scenario 1 is dat ik minuten lang voor mijzelf uit aan het staren ben, met in mijn hoofd de vraag: ‘Wat eten we vandaag?’

Bij scenario 2 ben ik beter voorbereid: voor ik boodschappen ga doen heb ik namelijk mijn uiterste best gedaan om een leuk recept uit te zoeken, dus vol goede moed loop ik de supermarkt binnen.

Vervolgens moet ik om de 3 minuten op mijn telefoon kijken welke ingrediënten ik ook al weer nodig heb om het recept te maken en dat is nog niet alles… nee, dan staat er bij allerlei producten dat je er ‘een theelepel’ of ‘een handje’ van nodig hebt. Bij de Albert Heijn kun je niet een handje munt plukken dus dan neem ik maar een hele bos mee om dat ene gerecht te maken. Dat betekend dat ik daarna opgescheept zit met een halve bos munt die ik na 2 dagen in de koelkast weg kan doen…

Gelukkig is er Bilder & de Clercq. Hier kun je gewoon naartoe zonder enige inspiratie voor je avondmaaltijd want de receptkaarten liggen voor je klaar, net als de precies afgewogen hoeveelheid ingrediënten.

Bilder de Clercq Ceintuurbaan

Bilder & de Clercq, het concept

Bilder & de Clercq heeft elke week 14 recepten (vis, vlees en vegetarisch) waaruit je kunt kiezen. Per week worden er 3 recepten gewisseld zodat het aanbod gevarieerd blijft. In de winkel staan tafels waarop, per recept, de afgewogen hoeveelheid ingrediënten per maaltijd ligt. Boven iedere tafels hangt de receptkaart van het gerecht waarvan je op die tafel de ingrediënten vindt, dus je hoeft niet te zoeken waar de spulletjes die jij nodig hebt liggen.

Ceintuurbaan Bilder de clercq Amsterdam

Op de receptkaart (die je mee naar huis neemt) staat stap voor stap aangegeven hoe je het gerecht moet bereiden dus je hoeft geen topkok te zijn om de gerechten van Bilder & de Clercq te kunnen maken. Overigens, als je wel van koken houdt is dit denk ik ook een heel leuk plekje om de spulletjes voor je avondmaaltijd in huis te halen. Bilder & de Clercq verkoopt namelijk zoveel mogelijk lokale producten van een goede kwaliteit.

Bilder de Clercq

Naast de ingrediënten voor een complete avondmaaltijd haal je hier ook lekkere kaasjes of een lokaal biertje. Aan de espressobar in de winkel kun je snel een koffie drinken, ontbijten of met vrienden bijkletsen onder het genot van een stuk taart (de carrotcake is een aanrader!).

Welcome to the future!

Bilder & de Clercq is dus geen standaard supermarkt. Dat de mannen achter dit concept innovatief zijn blijkt wel uit het volgende: deze week hebben de oprichters van Bilder & de Clercq de interactieve boodschappenmuur in Nederland geïntroduceerd! Ken je die foto’s van de wanden van een metrohal in Zuid-Korea die beplakt is met posters waarop de stellingen van een supermarkt staan? De Zuid-Koreanen kunnen dan door middel van een QR code hun boodschappen bestellen terwijl ze op de metro aan het wachten zijn.

Amsterdam Bilder de Clercq

Quess what? Op het kantoor van Google in Amsterdam staat nu een interactief scherm waarmee de ‘Googlers’ hetzelfde kunnen doen! Met de Bilder & de Clercq- app kunnen ze hun telefoon voor een plaatje houden van het product wat ze willen hebben en de app besteld deze voor ze.

Naast de complete gerechten uit de winkel kunnen de medewerkers van Google ook drank en borrelhappen bestellen. Ideaal toch? Lijkt mij heerlijk als er in de toekomst ook interactieve Bilder & de Clercq schermen op openbare plekken staan. Zo maakt Bilder & de Clercq boodschappen doen nog makkelijker!

Voor nu vind je Bilder & de Clercq op de Ceintuurbaan (nummer 334) en op de hoek van De Clercqstraat (nummer 44).

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s