Amsterdam: Spaghetteria

Plaats een reactie
Amsterdam, Nederland

Zin in een goede pasta in Amsterdam voor een betaalbare prijs? Dan moet je bij Spaghetteria zijn. Het concept van deze pastabar is ‘o zo simpel’, maar ook ‘o zo goed’ uitgevoerd!

Pasta in de Pijp

Ik weet nog dat ik hier twee jaar geleden voor de eerste keer binnenstapte en mij verbaasde over dit kleine restaurantje in de Pijp. De geur van verse pasta’s, robuuste houten tafels, de wijn die rijkelijk vloeide en een warme, gezellige sfeer: heerlijk Bourgondisch… ik vond het meteen een top plek! Helaas voor mij zat het restaurant die avond vol, maar gelukkig heb ik daarna nog vaak van de pasta’s van Spaghetteria mogen genieten!

Spaghetteria van Wouwstraat

No-nonsens

Het concept van Spaghetteria is super simpel: elke avond worden er zes pasta’s geserveerd en kun je kiezen uit drie wijnen: twee rode en één witte wijn. Gewoon goed eten, een fijne wijn en geen gedoe. Heerlijk voor als je er even lekker een avondje tussen uit wilt maar geen zin hebt in moeilijke gerechten of als je voor dat je naar de film gaat nog even snel, gezellig een hapje wilt eten.

Spaghetteria Amsterdam

Naast het eten is ook de tafelindeling gebaseerd op een ‘no-nonsens principe’. Geen tafeltjes voor 4 of 6 personen, maar typisch Italiaans: lekker dineren met z’n alle aan een grote tafel. Voor de ramen van de pastabar zijn wel een soort nisjes gecreëerd waar je met z’n tweeën kunt zitten. De quote op de website van Spaghetteria vind ik echt het meest tekenend voor dit plekje:

Reserveren is niet mogelijk, aanschuiven wel.

Oost – West, pasta op zijn best!

Ben je niet in de buurt van de Pijp, geen zorgen! Naast het restaurant op de Van Woustraat vindt je ook een Spaghetteria in West (op de Jan Hanzenstraat). Ook daar kun je genieten van deze heerlijke no-nonsens pasta’s. Buon appetito!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s