Arnhem: Modekwartier

Plaats een reactie
Arnhem, Nederland

Arnhem is een onwijs leuke winkelstad! Wat ik alleen zo jammer vind is dat veel mensen altijd meteen het centrum van de stad induiken terwijl je buiten de grote winkelstraten allerlei unieke boetiekjes en restaurantjes vindt.

Modekwartier

Een leuke wijk in Arnhem, net buiten het centrum van de stad, is ‘Klarendal’. Hier vind je het Modekwartier. Een bruisende buurt vol met kleine boetiekjes die unieke items verkopen: van damesmode en designer items tot bakkerijtjes en winkeltjes met producten om zelf de lekkerste taarten mee te bakken. Behalve mode is in deze wijk dus nog veel meer te ontdekken!

Modekwartier Arnhem Klarendal

Volkshelden en modemeisjes

Klarendal is van oorsprong een volkswijk. De gezelligheid van een volksbuurt vind je hier nog steeds terug in alle straatjes, dat maakt het modekwartier zo uniek. De Hollandse molen, heerlijk geurende bloemenwinkeltjes, kleine buurtsupermarktjes en een oude bioscoop worden afgewisseld met couture boutiques en hippe ateliers.

Klarendal Arnhem

Met het openbaar vervoer naar het Modekwartier

Als je vanuit een andere stad naar Arnhem gaat met het openbaar vervoer, stap dan niet meteen uit op Arnhem Centraal, maar neem de trein naar station Arnhem Velperpoort. Vanaf dit station loop je namelijk in een paar minuten naar het Modekwartier in de wijk ‘Klarendal’. Heb je geen zin om op de trein te wachten? Ook met de bus kom je hier heel gemakkelijk. Verschillende bussen stoppen langs het station Velperpoort dus uiteindelijk kom je precies op dezelfde plek uit.

Arnhem Modekwartier

Shoppen in Arnhem

Eenmaal aangekomen is het heel simpel: struin door de straatjes en geniet! Of volg deze shopping guide natuurlijk ;). Nog één handige tip: in het Modekwartier worden allerlei leuke evenementen georganiseerd, van de nacht van de mode tot de stockdagen – neem een kijkje op de website van het modekwartier voor je naar Arnhem gaat om te kijken of er op de dag dat je gaat er een leuk event plaatsvindt.

Modekwartier Arnhem

Als er geen events zijn, dan is dit de Modekwartier shopping guide per categorie:

Accessoires & Sieraden

Voor handgemaakte kettinkjes, 3D-geprinte armbanden of andere leuke accessoires kun je in het Modekwartier bij verschillende winkeltjes terecht.

Persoonlijk kan ik als het om accessoires gaat altijd het best slagen bij Graphic Playground en Het Paradijs.

Shoppen in Arnhem

Naast deze winkels kun je voor accessoires en sieraden ook terecht bij Atelier Stolle, Nikki Giling en Atelier 12Hoven. Ben je op zoek naar een bijzondere hoed? Dan moet je bij ‘De Hoedemaker’ in het modekwartier zijn.

Schoenen & tassen

Ook aan schoenen en tassen winkels is er in het modekwartier geen gebrek; en weet je wat zo leuk is? De schoenen en tassen die je hier koopt bij één van de ateliers zijn allemaal net even een tikkeltje anders. Ben je op zoek naar een schoen of tas met een grappig stiksel of in een gedurfde kleur? Dan ben je in het Modekwartier al snel aan het goede adres.

Marck Mo Arnhem

Een leuke schoenenwinkel voor dames in dit wijkje is San Miguel Shoes en handgemaakte tassen vind je bij Marck&Mo of Heleen van der Meer.

Kleding

Het aanbod van kledingwinkels is erg uiteenlopend in het Modekwartier. Wat je budget, stijl of voorkeur ook is – be prepared, want de kans dat je hier slaagt is erg groot!

Als je op zoek bent naar couture stukken dan is het atelier van Inge Uittenbogaard een goed startpunt om jouw shopping bag te vullen.

Shoppen Arnhem modekwartier

Heb je een meer casual stijl? Neem dan een kijkje bij MOOIZ. Is je stijl urban? Dan slaag je (voor zowel mannen als vrouwen) bij Okimono. Minder urban, meer vintage? Dan is Things I Like Things I Love voor jou een goed adres!

Woon design

Wil je naast je kledingkast ook je huisje opfleuren? Dan zijn wederom Graphic Playground en Het Paradijs aanraders.

Winkel tips Arnhem

Food

Ook voor foodies is het Modekwartier een hemelse wijk! Verwen jezelf met een ontbijtje van CASPAR, lunch bij Sugar Hill en sluit je avond af met de tapas gerechtjes van Goed Proeven of een borrel bij TAPE!

Bak je liever zelf? Loop dan even naar binnen bij de Bakbar winkel. Hier vindt je letterlijk alle producten om zelf de lekkerste zoetigheden in een handomdraai op tafel te toveren.

Wil je thuis zonder te bakken nog even nagenieten van de zoete smaak van Arnhem. Dan moet je echt even binnen hoppen bij het nostalgische bakkerijtje Sweet Sugar Hill hier koop je heerlijke, ambachtelijke taarten, cakejes en koekjes om de thuisblijvers mee te verassen of om mee bij te komen van je shopsessie op weg naar huis!

Sweet Sugar Hill

Vind je het leuk om na deze blog de winkels verder te ontdekken Bekijk dan mijn allereerste vlog. (Ik moet wel heel eerlijk bekennen dat ik niet tevreden ben met de kwaliteit, maar oefening baart kunst ;))

Dit zijn mijn shoptips voor het Modekwartier in Arnhem, heb jij nog leuke tips die ik ben vergeten? Schroom dan niet en posts ze hieronder in de reacties!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s