Arnhem: Inge Uittenbogaard

Plaats een reactie
Arnhem, Nederland

Één van de meest bijzondere couturiers die Arnhem rijk is, is naar mijn mening Inge Uittenbogaard. Inge’s couture is absolute kunst!

Throw back Thursday

Ik weet nog dat ik jaren geleden (in 2009) samen met een vriendinnetje Inge’s atelier aan de Sonsbeeksingel binnentrad. We vertelde de ontwerpster enthousiast dat we een modeshow zouden organiseren in het kader van ons profielwerkstuk, de opbrengst van het evenement kwam ten goede aan de stichting KiKa.

Inge Uittenbogaard

Inge luisterde aandachtig en wilde ontzettend graag meedoen: “Wanneer zal het evenement plaatsvinden?” vroeg ze ons direct. “Want ik zou hiervoor ontzettend graag een speciale collectie ontwerpen.” Naar mijn mening gaf haar antwoord precies weer hoe designer Inge Uittenbogaard te werk gaat: exclusief en zorgvuldig! Ze wilde niet zomaar een peloton modellen de catwalk opsturen met stukken die al in de winkel hingen, maar ze wilde een collectie tonen die bij het evenement paste.

Modekwartier Inge Uittenbogaard Arnhem

Tot op de dag van vandaag is wat dat betreft aan de werkwijze van Inge Uittenbogaard, als je het mij vraagt, niets veranderd. De stukken die in de winkel hangen zijn één voor één pareltjes. Uiteraard worden alle stukken op maat gemaakt en is ieder ontwerp uniek.

Unieke stoffen

Inge Uittenbogaard gebruikt verschillende natuurlijke materialen zoals katoen, merino wol, zijde en leer. De dessins van deze stoffen ontwerpt Inge zelf. Na het ontwerpen van de designs worden de stoffen door Inge met de hand geverfd. Hierdoor is het ontwerp exclusief en tot in de kleinste details geperfectioneerd. Het werk van Inge kenmerkt zich door organische lijnen die stuk voor stuk samengebracht worden tot een draagbaar geheel.

Inge Uittenbogaard Arnhem modekwartier

Naast couture ontwerpt Inge ook accessoires en woondesign waaronder zachte plaids en kussens van mohair garen. Een sneak preview van een deel van haar accessoires collectie is te bewonderen op haar website, maar uiteraard kan ik je alleen maar aanraden om Inge’s werk met eigen ogen in haar boutique te bewonderen. Je vindt haar atelier en boutique op de Sonsbeeksingel, nummer 102 in het Modekwartier van Arnhem.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s