Arnhem: Bakbar winkel

Plaats een reactie
Arnhem, Nederland

De Bakbar winkel in Arnhem verkoopt alles wat je nodig hebt om de lekkerste zoetigheden mee te maken. Van spatels en springvormen tot stempels om je koekjes mee op te vrolijken.

Arnhem modekwartier Bakbar winkel

De DIY bakpakketjes van de winkel zijn ideaal om in huis te hebben als je onverwachts visite krijgt op zondagmiddag (één ding is zeker, je maakt de lekkernijen van de Bakbar in een handomdraai en je huis ruikt heerlijk ;)) en natuurlijk zijn de pakketjes een origineel cadeau.

Zalig Kerstcadeau

Ik kende de Bakbar niet tot ik afgelopen Kerst van iemand een pakketje van de winkel cadeau kreeg. Toen ik het cadeautje uitpakte kwam er een complete bakset tevoorschijn: een bakvorm, recept kaart en een super schattige, bruine papieren zak waarin alle ingrediënten zaten om een heerlijke appel caramel cake te maken.

Bakbar winkel Modekwartier Arnhem

De ingrediënten voor de cake waren precies afgewogen dus ik hoefde alleen maar het recept te volgen en de cake te maken. Super handig want ik zit toch altijd te klungelen met de juiste hoeveelheden meel, suiker en dat soort dingen. De appel caramel cake was zo lekker dat ik dacht, over deze winkel ga ik bloggen!

Van bar tot bakpaleis

De Bakbar is ooit begonnen als een mobiele bar waar lekkere taarten werden gebakken op gezellige feestjes. Dat was een groot succes, vandaar dat de oprichters het tijd vonden om hun eigen winkel te openen: de Bakbar winkel. De recepten van de Bakbar winkel zijn simpel en functioneel en deze waarden zie je ook terug in het interieur van de winkel.

Bakbarwinkel modekwartier arnhem

In het midden van de winkel staat een kookeiland waarop alle lekkernijen worden gebakken, die je uiteraard mag proeven. Boven het kookeiland hangen blauwe kratjes die versierd zijn met deegrollers en ander bakgerei. Bij de Bakbar winkel vind je geen recepten waarbij knutselen met marsepein of fondant een uur van je tijd gaat kosten. De kracht van de Bakbar pakketjes zit in de eerlijke en lokale ingrediënten.

Stempels, spatels, weegschalen en thermometers

Toen ik de Bakbar winkel binnenliep was ik verbaasd over het uitgebreide assortiment van bakspulletjes die je hier kunt kopen. Er is werkelijk alles te vinden wat je kunt gebruiken om mee te bakken: bakboeken, thermometers, spatels, theedoeken, mixers, citroenpersen en ga zo maar door… Het leukst vind ik de stempels waarmee je koekjes kunt versieren – deze zijn echt über schattig!

Bakbar winkel Arnhem modekwartier

Durf je het ondanks de pakketjes nog niet aan om zelf aan de slag te gaan? Geen zorgen bij de Bakbar winkel kun je ook je bak-skills verbeteren tijdens een gezellige workshop. Via de Facebookpagina van de winkel blijf je op de hoogte van de workshops die georganiseerd worden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s