Arnhem: Sugar Hill

Plaats een reactie
Arnhem

De coolness van Berlijn, het hipster gehalte van Kopenhagen en de urban uitstraling van een gastro-pub in Londen, maar dan gewoon lekker op de hoek van de Klarendalseweg in Arnhem: het hippe en huiselijke eetcafé Sugar Hill.

Lokale volkshelden en modemeisjes

Voor iedereen die nu denkt dat Sugar Hill alleen een leuke plek is voor hipsters, don’t get me wrong! Sugar Hill ligt namelijk in de wijk Klarendal. Deze volksbuurt is een paar jaar geleden omgetoverd tot ‘Modekwartier’. Sindsdien zijn er allemaal kleine boetiekjes in de wijk gevestigd. De combinatie van gezellige Klarendallers en hippe modemeisjes zie je terug in het eetcafé en dat maakt Sugar Hill zo leuk.

Sugar Hill Arnhem

Sugar Hill is huiselijk, maar door alle rauwe elementen (zoals de muurschildering, het vintage koffiezetapparaat, de achtergrond muziek, medewerkers met mooie tatoeages en het menu op het krijtbord) heeft het café een urban uitstraling. Daarom vind ik het een fijne plek om even bij te kletsen met vriendinnetjes.

Latte art en overheerlijke taarten

Er zijn drie redenen waarom je écht naar Sugar Hill moet komen: de latte art, hemelse taarten en de beroemde hamburgers van het zaakje.

Ik ben nou niet wat je noemt een ‘typische koffieleut’, maar een goede latte kan ik altijd waarderen. Als je het mij vraagt is de beste latte macchiato die ik in Nederland ooit gedronken heb, van Sugar Hill.

Arnhem Sugar Hill

Bij Sugar Hill krijg je koffie zoals koffie bedoeld is. Je droomt echt even weg als je een slok neemt van je latte met een stevige ‘wolkje’ van melkschuim, waar de aromatische koffie onder vandaan komt.

Iets lekkers bij de koffie? De taarten van Sugar Hill zijn ook hemels. Elke dag staan er weer vers gebakken taarten voor je klaar in het eetcafé.

Sweet Sugar Hill

Een goede tip: wil je iemand thuis verrassen met deze lekkere gebakjes of andere snoeperij? Dan moet je bij Sweet Sugar Hill verder op in de straat zijn. Dit schattige snoepwinkeltje/bakkerijtje is sowieso een bezoekje waard, maar als je op zoek bent naar lekkere zoetigheden zul je hier zeker slagen. Het winkeltje is van dezelfde eigenaren als het café dus de beroemde Arnhemse taarten, die Sugar Hill verkoopt, zijn hier ook te krijgen.

Burgers for the boys

Wil je ’s avonds lekker eten? Dan moet je de burgers van Sugar Hill proberen. Deze zijn wereldberoemd in Arnhem. Leuk om te weten: het eerlijke vlees dat verwerkt wordt in de burgers wordt vers gemalen in de keuken van het zaakje.

Sugar Hill burgers

Wil je deze beroemde hamburger snel proeven? Hou er dan rekening mee dat Sugar Hill niet aan reserveringen doet. Je vindt Sugar Hill aan de Klarendalseweg, nummer 192 in Arnhem. Een goede stek om je middag shoppen in het Modekwartier af te sluiten.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s