Arnhem: Rawsome

7 reacties
Arnhem

Arnhem is een food café rijker. Geen ‘gewone’ brasserie of bistro, maar een eettentje waar alles bereid wordt volgens de principes van ‘raw food’. Super gezond en verrassend lekker!

Raw food

Alles wat je bij Rawsome kunt kopen is gemaakt volgens het ‘raw food’ concept. Heel bijzonder, want dat hadden we in Arnhem nog niet. Raw food is natuurlijk, onbewerkt eten. Het voedsel wordt tijdens de bereiding niet meer verhit dan 42 graden, vandaar de naam. Doordat de producten niet verder opgewarmd worden blijven de voedingsstoffen behouden en krijg je dus binnen wat gezond voor je is.

Rawsome Arnhem

Eerlijk gezegd leerde ik het concept in Kopenhagen pas echt kennen. In de eerste instantie dacht ik dat het alleen om rauwe groenten draaide, maar dat had ik mooi mis! Met raw food worden ook smoothies, taarten en hartige tussendoortjes gemaakt.

Food café

Als je het mij vraagt zit Rawsome in de leukste straat van Arnhem. Het hippe eetcafé past perfect tussen de andere, unieke boutiques in deze straat. Wanneer je door Nieuwstad loopt kun je de witte voorgevel van de zaak niet missen. Het food café is simpel en smaakvol ingericht. Dat past precies bij het concept: frisse kleuren, houten stoeltjes en vrolijke vaasjes met verse bloemen op tafel. Het ziet er allemaal natuurlijk en een beetje Scandinavisch uit.

Arnhem Rawsome

Het krijtbord in de zaak fungeert als menukaart. De gerechten op het krijtbord wisselen regelmatig, maar groene smoothies, sapjes en zoete of hartige tussendoortjes staan er in ieder geval altijd op. Via de Facebook pagina blijf je op de hoogte van de aanpassingen op het bord. Bij Rawsome kun je lekker lunchen, of een sapje drinken, hou er alleen rekening mee dat het food café geen diner serveert.

Arnhem is er klaar voor

De oprichtster van Rawsome is Sharon. Een jaar geleden werkte ze nog bij de gemeente toen ze besloot dat het tijd werd om raw food te introduceren in Arnhem. “Het is eigenlijk begonnen met een workshop over raw food. Een vriendin van mij nodigde mij uit om die bij te wonen en toen was ik om. Het eten smaakte zo puur! Wat betreft mijn werk was het tijd voor een nieuwe uitdaging, vandaar dat ik besloot om een eigen food café met raw food te beginnen.” verteld Sharon. “De naam had ik zo bedacht, een paar maanden later was Rawsome een feit!

Rawsome Arnhem Sharon

Alle producten die Sharon gebruikt zijn biologisch en zo veel mogelijk van lokale boeren of uit haar eigen moestuin. Bovendien is alles wat ze maakt vrij van gluten, lactose en geraffineerde suikers. Super gezond dus en handig als allergisch bent voor één van deze voedingsstoffen.

Een glas tarwegras

Op de website van Rawsome las ik dat het food café ook superfood verkocht, waaronder tarwegrassap. Daar was ik ontzettend benieuwd naar. Toen ik binnenkwam was dat het eerste wat ik wilde uitproberen. Sharon toverde inderdaad een zakje gras tevoorschijn en verwerkte het door middel van een speciale pers. Daar stond hij voor mij klaar: een glaasje van het groene goedje.

shotje tarwegras

Het shotje ruikt naar gras en zo smaakt het eigenlijk ook. ‘Gras met een vleugje anijs’ vond ik. In een flyer die ik meenam van Rawsome stond dat het naar zoethout en gras smaakt, dus dat klopt wel ongeveer. Één shotje tarwegras staat gelijk aan 1 kilo groente en fruit, bizar! Voorzichtig nipte ik van het glaasje en ik vond het super lekker. Het mag dan wel een shotje zijn, maar ik zou het niet zo maar in één keer achterover ‘gooien’. De smaak is namelijk heel bijzonder. Een absolute aanrader om uit te proberen als je bij Rawsome bent.

Sapjes

Naast allerlei verschillende lunchgerechten en tussendoortjes kun je bij Rawsome ook terecht voor een gezonde smoothie of een sapje. Sharon werkt met seizoensproducten, in de zomer zul je bijvoorbeeld verfrissende sapjes op het krijtbord zien, waarbij ze komkommer of bleekselderij gebruikt. In de winter maakt ze graag gebruik van verwarmende groente zoals gember.

Rawsome sapje

Alle sappen en smoothies worden gemaakt van pure groente en fruit. Als er ‘melk’ wordt gebruikt in een smoothie dan is het amandelmelk, omdat daar geen lactose in zit. Ik dronk een sapje met daarin biet, wortel, venkel en gember. Een typisch wintersapje. Doordat het sapje gemaakt werd met een slow juicer zit er geen ‘pulp’ in het drankje, maar blijft alleen de verse sap over. Een heerlijke, gezonde verfrisser halverwege de dag!

Om mee te nemen

Ben je benieuwd wat je zelf met raw food kunt doen? Rawsome organiseert verschillende workshops. Tijdens een workshop kun je zien hoe de gerechten worden bereid en krijg je na afloop de recepten mee naar huis.

Superfood chocolate

Wat je ook mee naar huis kunt nemen zijn de producten die in de kast achterin het food café staan. Deze week komen er allerlei nieuwe producten binnen, van noten en chia zaden tot verantwoorde, rauwe chocolade! Ik zeg… Eat your heart out ;)!

Rawsome
Nieuwstad 9, Arnhem

Advertenties

7 thoughts on “Arnhem: Rawsome”

  1. Saskia Elshoff schreef:

    Mooie pagina…het ziet er erg uitnodigend uit…graag komen mijn man en ik eens met een ‘dagje uit’ langs! Ben sinds kort met raw food bezig…dus de gewone restaurants…blijven leuk/lekker…(gewoon ook oppassen met wat je eet!) maar wil dit ook ervaren…past beter bij…

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s