Arnhem: 8tea5

6 reacties
Arnhem

Ben je tijdens het shoppen toe aan een welverdiende break en wil je eens een keer iets anders dan een standaard kop koffie of thee? Probeer dan de bubble tea van 8tea5! Deze kleurrijke hotspot is een leuke plek in de binnenstad om even bij te komen met een cutomized ice tea.

Snack break

Vanmiddag struinde ik door de Arnhemse winkelstraten en dankzij mijn slechte ontbijt gewoonte had ik eigenlijk een beetje trek. Vandaar dat ik op weg was naar de Jansplaats voor iets lekkers, toen ik langs 8tea5 liep. De kleurrijke gevel lokte mij naar binnen en je raadt het al… ik had mijn tussendoortje snel gevonden!

8 tea 5 Arnhem

Tot mijn verbazing was ik beland in een café waar ze bubble tea verkochten. Een mooie hotspot ontdekking, die ik graag met jullie wil delen!

Bubble tea

Bubble tea is geen gewone thee, het is eerder te vergelijken met een natuurlijke ‘frisdrank’ (zonder koolzuur) of ‘milkshake’ die je helemaal kunt customizen. De bubble tea trend begon in de jaren ’80 in Taiwan. Vanuit Azië is het drankje over gewaaid naar Nederland.

Arnhem hotspot

De verfrissende melk en thee, in verschillende smaken heeft een topping van ‘tapioca balletjes’. Door deze balletjes heeft de thee de naam ‘bubble tea’ gekregen.

Customize

Je bubble tea kun je bij 8tea5 helemaal zelf samen stellen. In de eerste instantie kies je welke basis je wilt: fruitige melk of thee (op basis van groene jasmijn thee). De melk variant kan ook warm worden geserveerd en, als het straks echt winter wordt, met een toef slagroom.

Bubble tea Arnhem

Vervolgens kies je een smaak uit. Bij de melk dranken kun je bijvoorbeeld kiezen uit: aardbei, vanille, papaya, mango, kokosnoot of kiwi. Als je kiest voor de fruitige thee heb je bijvoorbeeld keuze uit: ananas, perzik, nectarine of groene appel. Tot slot kies je welke smaak tapioca balletjes je als topping wilt.

Tapioca balletjes

Weet je nog die snoepjes van vroeger, die in je mond knetterde? Toen ik voor het eerst van bubble tea hoorde dacht ik dat het zoiets was, maar quess what? I was wrong!

8tea5 Arnhem

De balletjes die je onder in de bubble tea vindt zijn gemaakt van cassave. Je kunt kiezen uit verschillende smaken. De ‘jelly achtige’ balletjes hebben een stevige structuur en knappen dus niet in de thee, maar pas in je mond. Door de afwisseling van het verfrissende drankje, in combinatie met de fruitige balletjes is de bubble tea een spannende smaak sensatie.

Arnhem bubbletea

Ik koos voor de thee variant met een lychee smaak en tapioca balletjes in de smaken mango en aardbei.

Ben je een zoetekauw? Dan zul je de aardbeien balletjes heel lekker vinden. Persoonlijk vond ik de mango balletjes net iets frisser, maar… smaken verschillen! Waar ik nog heel benieuwd naar ben is de smaak aloë vera – dus daarvoor ga ik binnenkort zeker terug. Dat kan makkelijk want de bubble tea is ook erg betaalbaar, het normale formaat thee kost er € 3,50. Een goed alternatief dus voor je Starbucks ‘on the go’.

Thee leuten en bijkletsen

8tea5 is een goede plek om te zitten. Je kunt er werken (er is namelijk gratis wifi) of bijkletsen met vrienden. De kleurrijke wanden steken af bij de urban elementen zoals de muur op de foto hier onder en de natuurlijke, houten krukjes. Al met al een 80’s gevoel, gecombineerd met onze moderne manier van leven.

Arnhem tip

Het hippe café is helemaal compleet, want wat is er nou meer 80’s dan lomography? Aan de achterwand van 8tea5 vind je dan ook verschillende camera’s van Lomography die je uiteraard ook in het café kunt kopen.

Lomography Arnhem

Nog een leuke tip: ga je binnenkort ook deze bubble tea uitproberen? Volg 8tea5 op Instagram, post een foto met als thema lente en jouw bubble tea onder #insta8tea5spring en wie weet win je wel een Lomography camera! Meer over de actie kun je lezen op de website van 8tea5.

Enjoy!

Je vindt 8tea5 in Arnhem op de Marienburgstraat 8 (de straat tussen de ONLY en G-STAR store). Naast de zaak in Arnhem heeft de keten ook nog een vestiging in Antwerpen en Den Haag.

hotspot Arnhem

Voor iedereen die er binnenkort naar toe gaat: enjoy! Ik ben heel benieuwd wat jullie van de bubble tea en het café vinden!

Advertenties

6 thoughts on “Arnhem: 8tea5”

   • Ja wij hebben de YoYo fresh tea bar op de Karel Doormanstraat! Heel lekker en hip, maar helaas niet om daar te gaan zitten. Het is echt alleen afhaal. Kan echt niet tippen aan de 8tea5 aan jouw blog te zien! Hopelijk komt die snel naar Rotterdam :)

    Like

   • Klinkt wel leuk ben heel benieuwd! Als ik binnenkort weer in Rotterdam ben ga ik er langs ;)

    Ze zijn aardig aan het uitbreiden in Nederland dus wie weet!

    Like

 1. Leuke blog! Inderdaad een leuke plek om een drankje te drinken en te kletsen. In Arnhem heb je er zelfs 2!! De andere heeft een iets andere naam… kom alleen niet op de naam!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s