Rotterdam: citizenM hotel

23 reacties
Rotterdam

Dinsdag opent het citizenM Rotterdam officieel haar deuren. Lucky me, afgelopen vrijdag mocht ik als testslaper alvast een kijkje nemen! Conclusie: het citizenM in Rotterdam is een echte aanrader voor toeristen, maar ook zeker voor jou als je er zelf een weekendje luxe en betaalbaar tussen uit wilt.

Affordable luxury

Het concept van citizenM past perfect in de stad van design en architectuur: Rotterdam. Als je station Rotterdam Blaak uitloopt langs de bekende kubushuizen, loop je praktisch tegen het nieuwe hotel aan. Het idee achter citizenM is duidelijk: alle hotels van de keten zijn stijlvol ingericht volgens het affordable luxury concept.

Affordable luxury is volgens citizenM design, comfort en technologie voor een redelijke prijs. Met andere woorden: op je hotelkamer neerploffen in een kingsize bed en elke film on demand gratis kunnen zien, overal wifi hebben, de verlichting in je kamer naar je eigen smaak aanpassen en douchen onder een luxe regendouche.

citizenM rotterdam

De ‘M’ van citizenM staat voor mobile, bijna alles in het hotel is dan ook met moderne technologie te regelen. Volgens citizenM zitten mobile citizens niet te wachten op iemand die de hoteldeur voor je open houdt in de lobby, een minibar op de kamer waar je 9 euro voor een flesje vodka betaalt of iemand die de knopjes van de lift voor je intoetst. Door dit soort ‘luxe’ weg te laten uit het concept en zich op een duidelijke doelgroep te richten kan de hotelketen luxe aanbieden voor een betaalbare prijs.

enterance citizenM rotterdam

Genoeg over het concept, wat kun je verwachten? Als je het hotel binnenstapt zie je een grote wenteltrap die je naar de eerste etage brengt (gelukkig voor mij en mijn grote koffer deed de lift dat ook).

De eerste verdieping is de meest bruisende plek in het hotel. Aan de rechter kant van de trap vind je een balie waar je zelf kunt inchecken. Heel gemakkelijk allemaal via een computer, uiteraard staan er ook mensen van citizenM bij om je te helpen wanneer het niet lukt. Je activeert je hotelpas op dezelfde manier als je je OV-kaart oplaad. Het hotelpasje kun je na je bezoek aan het citizenM gebruiken als koffer label. Bovendien kun je de pas de volgende keer dat je in een citizenM hotel slaapt weer gebruiken om er mee in te checken.

Compacte kamers

De kamers in het citizenM Rotterdam zijn allemaal hetzelfde, er wordt dus geen onderscheid gemaakt tussen kamers en suites bijvoorbeeld. De kamers zijn niet heel groot, maar elke centimeter in de ruimte wordt optimaal benut.

Kamer citizenM rotterdam

Alle kamers zijn voorzien van een kingsize bed, een aparte wastafel, een bureau met stoel, een poefje, een nachttafeltje en een badkamer cabine met daarin een toilet en douche. Dat is nieuw ten opzichte van het citizenM hotel in Amsterdam en op Schiphol. In Rotterdam zijn de douche en toilet dus niet meer an sich in de kamer te vinden.

badkamer citizenM Rotterdam

Naast het fijne bed was wat mij betreft de regendouche echt een aangename verassing in de kamer. Je hebt in de douchecabine keuze uit twee verschillende douches, een kleine – voor de snelle douche of de grote regendouche.

Alles wat je nodig hebt

Het affordable luxury concept zorgt er wel voor dat je in de kamer alles vindt wat je nodig hebt: een Föhn, tissues, voldoende handdoeken, bekertjes voor water, een kluis, hangertjes en voor de mobile prinsen en prinsesjes: extra hoofdkussens!

compacte kamer citizenM

De hotel amenities zijn niet erg uitgebreid, maar ook dat hoort bij het affordable luxury concept. Wel vind je in de badkamer een speciale citizenAM en citizenPM douchegel/shampoo. Ontwikkeld door ‘neuzen’ die ervoor gezorgd hebben dat je met citzenAM fris en energiek je dag kunt beginnen en met citizenPM gegarandeerd goed aan je nacht begint.

Moodpad

Als je de kamer binnenstapt valt de sfeerverlichting je waarschijnlijk meteen op. Deze sfeerverlichting, maar ook een heleboel andere ‘instellingen’ op je kamer kun je met de moodpad (tablet) bedienen.

citizenM moodpad

Op de moodpad bedien je de ‘gewone’ verlichting – om bijvoorbeeld het licht te dimmen of lampen uit te doen, de kleur van de sfeerverlichting, de temperatuur, de gordijnen, je wekker, de muziek, de flat-screen tv en alle on demand films.

Uitzicht

Rotterdam staat natuurlijk niet alleen bekend om haar architectuur, het is een havenstad! Vanuit het citizenM hotel kijk je uit over de Oude Haven en in de verte zie je de Willemsbrug vanuit je slaapkamer raam.
uitizicht citizenM rotterdam
De Oude haven is natuurlijk een mooi uitzicht, maar het is ook een gezellig plekje voor een drankje als je een avond geen gebruik van de hotelbar wilt maken.

Wine and dine

In de bar van citizenM, ‘canteenM’, kun je 24 uur per dag terecht voor een hapje en een drankje. De cheesecake van het hotel is echt een aanrader – heerlijk luchtig en een knapperige chocolade bodem – goddelijk! De diner en ontbijt buffetten zijn niet super uitgebreid, maar ze bieden je wel wat je nodig hebt.

De bar van het hotel is strak en er hangt een gezellige sfeer. Je kunt aan de bar of aan de aangrenzende tafels eten en drinken, maar dat kan natuurlijk ook in de verschillende ‘woonkamers’ van het hotel en de grote eettafel aan de voorkant van de bar.

bar citizenM rotterdam

Tijdens het diner heb je keuze uit verschillende soorten salades en warme groente, vlees en aardappeltjes. Tijdens een bloggersmeeting in het citizenM Amsterdam vertelde één van de medewerkers van het hotel dat de maaltijden worden samengesteld aan de hand van de gasten die er zijn. Zijn er veel zakelijke bezoekers, die komen voor een snelle warme hap dan zul je dat vinden terwijl als er veel toeristen in het hotel verblijven die uitgebreider willen eten je meer kleine gerechten in het avond buffet zult zien.

wine and dine citizenM

Zoals ik al vertelde heb je op je kamer geen minibar, maar de hotelbar voldoet prima. In de canteenM kun je van alles pakken, flesjes bier of fris en kleine knabbels zoals chips en kaas. Wil je meer variatie? Kies dan voor een lekkere panini of sushi uit de kantine.
Cocktails citizenM

De cocktails van de citizenM bar zijn ook erg goed. Er is ruime keuze van de kaart, maar je kunt de bar mannen en vrouwen ook vragen jouw favoriet te maken. Mijn cocktail tips in het citizenM zijn de 43 sour en Amaretto sour.
ontbijt citizenM Rotterdam
Na een nacht in je affourdable luxury kamer is het tijd voor ontbijt! Het ontbijt buffet was echt prima. Je hebt keuze uit verschillende soorten beleg, warme broodjes, croissantjes, verse sappen, koffie en thee, maar ook granola en vers fruit. Zo begin je je dag als mobile citizen natuurlijk goed!

Werkplek

Behalve een hotel is het citizenM ook een goede werkplek. Of je nu komt slapen of werken, je kunt altijd gebruik maken van de gratis wifi en er zijn voldoende werkplekken en stopcontacten. Je kunt zo inpluggen met je laptop of werken aan één van de computers in het hotel.
citizenM Rotterdam

De ruimtes op de eerste verdieping voelen als huiskamers. Door de samenwerking van citizenM hotels met Vitra is het hotel compleet ingericht met designmeubels. Een fijne plek dus om comfortabel te werken.
citizenm rotterdam werken leven

Hotel met humor

Nog even wat leuke weetjes om mee af te sluiten: elke verdieping van het citizenM hotel in Rotterdam heeft een thema. Wij sliepen op de vierde verdieping, die feestdagen en feesten als thema heeft. Op de deuren en wanden vind je dan ook allemaal quotes terug over festiviteiten, van het Oktoberfest tot moederdag. Over ieder detail in het hotel is nagedacht, zo is het tapijt in de gang bijvoorbeeld een plattegrond van, hoe kan het ook anders, Rotterdam.

Kesselskramer citizenM rotterdam

Wat ik echt heel grappig vond zijn de signs in het hotel, die gemaakt zijn door het Amsterdamse reclamebureau Kesselskramer. Op de foto hierboven zie je bijvoorbeeld de deurhanger waar bij ieder ander hotel op zou staan ‘niet storen’. Op de deurhanger van citizenM staat gewoon de quote: ‘citizenM says: don’t come in, there’s someone naked in here’.

Wil je er een weekendje luxe maar toch betaalbaar tussen uit? Dan is het citizenM in Rotterdam een goede optie. Je vindt het hotel aan het Gelderse plein nr. 50. De keten heeft in Nederland ook een vestiging in Amsterdam en op Schiphol. Daarnaast vind je een citizenM hotel in Glasgow en Londen en binnenkort zelfs in Parijs en New York.

Advertenties

23 thoughts on “Rotterdam: citizenM hotel”

 1. Wauw, mooie uitgebreide post! Ik ben nu wel heel benieuwd geworden naar het hotel, hoor er zoveel goede dingen over :) Ik ga binnenkort een dagje naar Rotterdam, misschien dat ik er dan wel een nachtje daar aan vastplak. Hoe kwam je erbij om je op te geven als testslaper? Mailen ze daar bloggers voor of wordt dat door bijvoorbeeld een algemene Facebook oproep gedaan? :)

  Like

 2. Wat een ontzettend leuk en modern hotel!! Ik snap tegenwoordig en niet meer van die hotelkamers die nog zo’n jaren 80 plaid op het bed hebben liggen en vergoeding vragen voor de wi-fi!

  Groetjes uit Kopenhagen :)

  Like

  • Hi Madein,
   Groetjes uit Kopenhagen? Nu ben ik super jaloers! Hoe lang ben je daar en heb je het naar je zin?

   Ben het helemaal met je eens, dit is gewoon een goed concept als je van comfort, design en technologie houdt – voor een betaalbare prijs ;)

   Groetjes uit Amsterdam ;)

   Like

   • Ik woon hier inmiddels alweer 1.5 jaar, tot wanneer heb jij hier gezeten? Jammer dat ik je blog “te laat” heb gevonden!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s