Parijs: Germain

13 reacties
Parijs

Germain is een hippe plek, bijna een synoniem voor het begrip ‘avant garde’. Op het eerste gezicht lijkt Germain een restaurant, maar in dit bijzondere concept zit op elke verdieping een verassing verscholen. Ontdek deze ongewone, sprankelende hotspot in één van de meest bruisende wijken van Parijs!

Restaurant met een lounge vibe

Germain is een mix van een restaurant met een club/lounge vibe. De ruimtes zijn verdeeld over drie verdiepingen. Beneden vind je het restaurant, op de eerste verdieping een intieme lounge en in de kelder… een luxe privé bioscoop! Het restaurant op de begane grond is een goede plek om lekker te eten of gezellig te borrelen met vrienden. In de cosy lounge kom je om heerlijke mojito’s te drinken en de privé bioscoop? Daarover vertel ik later meer.

Germain parijs

Zwart-witte vloertegels, een moderne open keuken in de zaak, zwarte chesterfield banken, fauteuils in neonkleuren en een roze pooltafel: Germain is enorm kleurrijk. Het spectaculaire interieur is ontworpen door India Mahdavi, een Iraans-Egyptische ontwerper en interieurarchitect.

Germain Parijs Interieur

Mahdavi’s interieur maakt van Germain een eigentijdse, unieke en creatieve plek. In Germain hangt dan ook een bruisende sfeer en er komt een gemêleerd publiek: van high-class toeristen tot acteurs en producenten, je ziet ze hier allemaal genieten van de creativiteit en de heerlijke gerechten.

Bijzonder kenmerk en een verassende menu kaart

Het meest opvallende kenmerk van Germain is een gigantisch, fel geel beeld in het midden van de zaak, waar je ogen op vallen zodra je binnenkomt. De sculptuur ‘Sophie’, een reusachtige vrouw met haar jas en hoge hakken, is ontworpen door kunstenaar Xavier Veilhan. Op de beneden verdieping zie je alleen haar benen en onderlichaam, maar er is meer! Loop de trap op naar de intieme lounge waar je haar gezicht ontdekt.

Parijs Germain

Naast het interieur is ook de menukaart van Germain verrassend: van de beroemde fish & chips en cheeseburger tot coquilles met botersaus, ieder gerecht op de kaart zal je verbazen.

Een schat die verborgen ligt onder de stad

De bedrijfsleidster van Germain had een leuke verrassing voor mij. Ze nam me mee naar de kelder van Germain, waar we uitkwamen in een oase van luxe! Prachtige banken, sensuele kleuren, een stijlvolle bar en een heel groot scherm: Ik was beland in de meest exclusieve privé bioscoop van Parijs!

India Mahadavi ontwierp ook deze verdieping van Germain. Over ieder detail in de bioscoop is nagedacht: de meubels, de vloeren, de wanden en het plafond. Het is super chique en absoluut een voorrecht om hier film te mogen kijken of te mogen dineren in deze warme en exclusieve sfeer. ‘Paradiso’, zoals de bioscoop heet, is een beleving!

Germain Parijs prive bioscoop

De bioscoop is gescheiden van het restaurant en is te huur vanaf 4.000 euro. Er is plek voor 25 personen en met dit gezelschap kun je er iedere film zien die je maar wilt. De ruimte is uitgerust met state-of-art projectoren waar je niet alleen blue ray en 3D films op kunt kijken, maar ook PlayStations op kunt laten aansluiten. Behalve voor films en previews wordt de bioscoop ook gebruikt voor sportevenementen. Het is echt een wereld apart.

De laatste troef

Zoals je dus al leest: Germain is echt een hotspot die niet mag ontbreken op je to-do-list tijdens je stedentrip naar Parijs. Ben je nog niet helemaal overtuigd? Dan is hier de laatste troef: de huiskat van Germain is echt een cutie!

Germain Parijs huiskat

Germain ligt in de wijk Saint Germain des Pres, in het hart van de linkeroever van Parijs. Je vindt het restaurant/de lounge/bioscoop op de rue de Buci, 25-27 in het 6e arrondissement. Nu kan ik nog maar één ding zeggen, als je er bent: geniet er van!

Advertenties

13 thoughts on “Parijs: Germain”

 1. Ik heb een beetje door alle posts zitten bladeren en ben erg enthousiast! Wat schrijf je leuk en duidelijk! Jammer dat de bioscoop 4000 euro is, anders was ik er graag eens gaan zitten;)!

  Like

   • Natasja schreef:

    Snap ik! Het restaurant erboven is er zeker eentje om te onthouden. Nu nog een bezoekje naar Parijs regelen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s