Parijs: Huygens

Plaats een reactie
Parijs

De ultieme tip die ik uit Parijs voor je heb meegenomen is: Huygens. Hier moet je echt langs als je in de Franse hoofdstad bent, want het concept is briljant. Bij Huygens koop je door jou zelf samengestelde wellness producten. Leuk om cadeau te geven of voor jezelf mee te nemen als bijzonder souvenir.

Huygens, een verassing in le Marais

Huygens was een verassende ontdekking in le Marais. Het merk opende haar eerste winkel deze zomer en is dus ook voor de Parijzenaren een vrij nieuw concept, maar het is zeker een winkel waar je in Parijs een bezoek aan moet brengen. Ik werd de boutique binnengelokt door de heerlijke, delicate geur van etherische oliën die je opsnuift als je de rue du Temple oversteekt. Huygens is ontspannend, vanaf het moment dat je de winkel binnenstapt.

Parijs Huygens

Het merk verkoopt natuurlijke verzorgingsproducten op maat, voor zowel dames als heren. Het concept van Huygens is eenvoudig: je kiest een neutrale formule (bijvoorbeeld shampoo, badschuim of bodymilk), deze pas je naar eigen wens aan door een essentiële olie te kiezen die dient als parfum. Je kunt het product dus helemaal aanpassen aan jouw behoeften, stemming, het seizoen of het tijdstip van de dag.

Het concept

Hoe gaat het proces precies in zijn werk? Eigenlijk werkt het concept in een paar stappen: eerst kies je een neutrale formule (dat is dus het pure product ‘shampoo’ of ‘badschuim’), vervolgens kies je een essentiële olie die je lekker vindt ruiken, of die een speciale werking heeft die voor jou geschikt is (bijvoorbeeld ‘Lavende d’Huygens’ en ‘Enveloppement’ voor een goede nachtrust of ‘Aube’ waarmee je heerlijk wakker wordt).

Huygens Parijs Rue du Temple

Als je de twee componenten uitgekozen hebt, maakt het team van Huygens jouw product ter plekken. In het laboratorium in de winkel wordt de essentiële olie aan de neutrale formule toegevoegd. Een capsule-vormige magneet mengt de olie en de neutrale formule van binnen uit.

Producten en oliën

Huygens verkoopt heel veel verschillende soorten wellness producten: voor je haar, lichaam, gezicht en voor in huis. Het uitgebreide assortiment bestaat uit o.a. shampoo, body scrub, douchegel, badschuim, badolie, body milk, massageolie en reinigende handgel. Van al deze producten bestaat dus een neutrale formule die je zelf kunt aanpassen.

Naast de producten die je zelf kunt samenstellen verkoopt Huygens ook producten die je zo mee kunt nemen: zoals super fijne, natuurlijke badsponzen, anti rimpel crème, kaarsen met etherische oliën, geparfumeerde zeep en gezichtscrème. Alle producten zijn gemaakt van natuurlijke ingrediënten en geproduceerd in Frankrijk of Italië, hierdoor zijn ze organisch en van goede kwaliteit.

Huygens parijs

Behalve de diversiteit in de productrange, kun je ook nog eens kiezen uit heel veel verschillende etherische oliën. De oliën hebben naast aromatische eigenschappen ook een heilzame werking. Om je alvast een indruk te geven, volgen hier een aantal voorbeelden van etherische oliën waar je bij Huygens uit kunt kiezen:

  • Temple (ontspannende werking bij stress of een jetlag)
  • Arbre de vie (rust en vitaliteit, vooral geschikt voor een gemengde huid)
  • Verveine d’Huygens (verbeterd o.a. je concentratie)
  • Hercules (deze geur geef je een sporter cadeau, hij is namelijk goed te gebruiken na inspanning of bij pijn)

Een overzicht van alle producten en oliën vind je op de website van Huygens (de Engelstalige versie van de website gaat in januari online).

Als je het overzicht hebt bekeken kun je misschien al wel raden welke olie aan mijn shampoo is toegevoegd: Bois Rosé – dat betekend dus elke ochtend wakker worden met een vleugje earl grey en de frisse, ontspannende geur van rozen, heerlijk! Naast de shampoo is de make-up remover van Huygens mijn favoriet. Als je hem probeert in de winkel, in combinatie met de natuurlijke spons uit de mediterraanse zee, ben je zeker weten om!

Parijs van top tot teen

Huygens klinkt toch een beetje Nederlands dus ik vroeg mijzelf af, waar de naam van het merk vandaan komt. Eigenaar Daan Sins vertelde dat het merk een hommage is aan Christian Huygens, de wereldberoemde wetenschapper uit Parijs, van Nederlandse afkomst. Christian Huygens was zelf ook gevestigd aan de rue du Temple, een paar meter verwijderd van waar je de winkel nu vindt.

Rue du Temple Huygens Parijs

Nog een leuk weetje over Huygens: de winkel is helemaal ingericht met typisch Parijse elementen: van de art deco lampen en de typisch blauwe tegeltjes tot de manier waarop het houten parket gelegd is. Je vindt de winkel op rue du Temple 24, in het vierde arrondissement van Parijs.

Ga je niet naar Parijs? Dan heb ik heel goed nieuws: Huygens bezorgt jouw bestelling uit de webshop gratis bij je thuis, in zowel Nederland als België, bij besteding vanaf € 80.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s