Parijs: Paris by Night

Plaats een reactie
Parijs

Parijs is dé lichtstad, met als boegbeeld natuurlijk de prachtig verlichte Eiffeltoren. Ervaar de schoonheid van Parijs bij nacht tijdens een avondwandeling door de stad of een boottocht over de Seine.

Eiffeltoren bij nacht

Het bekendste bouwwerk van Parijs is natuurlijk de Eiffeltoren. Overdag is de toren al heel indrukwekkend, maar als je het mij vraagt vind ik hem ’s avonds nóg mooier! Om 21.00 uur gaan de lampjes van de Eiffeltoren aan. Een uitzicht waar je eindeloos naar kunt kijken…

Eifeltoren nacht

Wil je de Eiffeltoren snel en gemakkelijk in het donker zien? Dan kun je rondvaart over de Seine bij nacht boeken. Tijdens de boottocht zie je alle bezienswaardigheden in een korte tijd. Opstappen kan bij Pont Neuf. Persoonlijk, vind ik het leuker om de bezienswaardigheden stuk voor stuk zelf ’s avonds te bezoeken. In de herfst kan dat makkelijk, want dan is het een stuk sneller donker.

Moulin Rouge

De Moulin Rouge is ook echt een bezienswaardigheid die je in de avond moet zien. Onder aan de heuvel Montmatre, in de wijk Pigalle vind je het beroemde theater. Overdag is het gebouw niet zo bijzonder, maar ’s avonds is de rode, verlichte molen niet te missen.

Moulin Rouge nacht

Het is natuurlijk geweldig om in de avond naar de wereldberoemde show te gaan. Op de website van Moulin Rouge lees je alles over de avondvoorstellingen. Je kunt de voorstelling om 21.00 of om 23.00 uur bijwonen. Kaarten voor de show zijn te bestellen vanaf € 99 per persoon.

Louvre en de Arc de Triomphe

Het Louvre en de Arc de Triomphe zijn ’s avonds ook sfeervol verlicht. Als je in de buurt bent is het leuk om de gebouwen te zien, maar naar mijn mening zijn het (als je maar kort in Parijs bent) niet per se bezienswaardigheden waar je voor de verlichting een ‘ommetje’ voor zou moeten maken.

Louvre nacht

Wat ik je wel kan aanraden is om het nuttige met het aangename te combineren en ’s avonds te dineren bij Café Marly. Hier kijk je uit over het plein voor het Louvre. Café Marly is in Franse stijl ingericht en is één van de beste restaurants van Parijs. Lekker eten in een stijlvol restaurant, met het uitzicht over het verlichte Louvre… Dat is toch optimaal genieten van romantiek in Parijs?

Sacré-Cœur

Wat was de prachtig verlichte Sacré-Cœur een mooi gezicht. ’s Avonds is de verlichte basiliek op Montmatre echt een ‘kers op de taart’.

Sacre Coeur nacht

Het spierwitte gebouw, steekt af bij de donkere lucht als een soort Fata Morgana. Bovendien is Montmatre een leuke wijk om ’s avonds lekker een hapje te eten en te struinen door de smalle straatjes met kleine eettentjes. Het ultieme Montmatre-gevoel krijg je op Place du Tertre, op het bruisende plein vind je talloze restaurantjes met rode en groene luifels die worden omringd door kunstenaars die portretten of landschappen tekenen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s