Parijs: Ladurée

5 reacties
Parijs

Als je in Parijs bent, moet je toch wel langs Ladurée voor de lekkerste en meest bekende macarons ter wereld! Bij een blik in de etalage droom je al weg tussen alle hemelse gebakjes.

De geschiedenis van Ladurée

In 1862 opende er een bakkerij op de Rue Royale in Parijs. Wie had ooit kunnen bedenken dat de oprichter, Louis Ernest Ladurée – een molenaar uit het Zuid-Westen van Frankrijk, toen de basis legde voor een wereldwijd, iconisch theehuis? Jaren na de opening brak er brand uit in de bakkerij, na de brand besloot de familie Ladurée om van de bakkerij een gebakswinkel te maken. De patisserie werd ingericht door Jules Cheret, een bekende schilder en kunstenaar uit die tijd.

Laduree Parijs

In het midden van de twintigste eeuw besloot Pierre Desfontaines twee macaron schelpen te verbinden met een heerlijke ganache vulling, de macaron was geboren en dankzij Ladurée is het koekje sindsdien wereldberoemd! Vandaag de dag is het een gekkenhuis in de winkels van Ladurée in het centrum van Parijs. Toeristen staan minutenlang in de rij voor een paar van deze pastelkleurige pareltjes en behalve in de Franse hoofdstad vind je de winkels van Ladurée in veel andere wereldsteden.

Licht, verfijnd, intens en hemels!

De macarons van Ladurée zijn heerlijk… De lichte koekjes van verfijnd amandeldeeg gevuld met een hemelse en intense vulling worden verpakt in een prachtig doosje naar keuze. Mijn favoriet van Ladurée is de Rosé macaron, een absolute aanrader voor iedereen die van een frisse, maar toch bijzondere smaak houdt. Ben je wat minder avontuurlijk? Dan zijn smaken als vanille of chocolade altijd een veilige keuze.

Laduree macarons

Behalve macarons kun je bij Ladurée ook gebakjes, sleutelhangers, kaarsen, notitieblokken en andere accessoires kopen. Je vindt Ladurée op de Rue Royale 16 en 18, Rue Bonaparte 21, Champs-Elysées 75 en in warenhuis Printemps (Boulevard Haussmann 64) in Parijs. Ben je daar voorlopig niet in de buurt? Geen zorgen! Je kunt thuis, op ieder moment van de dag, de wereld van Ladurée betreden met de Ladurée app voor iPhone.

Advertenties

5 thoughts on “Parijs: Ladurée”

  1. Ik vind het zo’n leuke winkel! Juist omdat het zo authentiek aanvoelt en ze zoveel werk maken van de smaken en de verpakkingen. Op de luchthaven kocht ik snel nog een Ladurée tas, deze is onderhand ook een favoriet geworden. De geurkaarsen zijn trouwens ook heerlijk :)

    Like

  2. ik heb ze in Londen tijdens een cupcakes en macaron tour gehad en moet zeggen dat ze tegenvielen – Ze staan op de op de derde plek.

    Like

  3. Pingback: Chicago: Alliance Patisserie | Inside City Guide

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s