Parijs: La Penderie

Plaats een reactie
Parijs

La Penderie is een bar en restaurant in Parijs. Echt een plek om met vrienden een wijntje te drinken tussen de lokale hipsters. Het restaurant organiseert bovendien ook vaak exposities en tentoonstellingen van lokale kunstenaars, leuk om even binnen te lopen en lekker te lunchen.

Rauw

In april 2012 opende deze Parijse hotspot aan de Rue Etienne Marcel. La Penderie betekend letterlijk de kledingkast. Het thema kleding komt op een originele manier op allerlei plekken in het restaurant terug: hier en daar zie je oude naaimachines en boven de bar staan, nonchalant, ijzeren paspoppen opgesteld. Wat ik grappig vond was om dit thema zo ‘prêt-a-porter’ terug te zien in de modestad. Heel controversieel in verhouding tot de grote warenhuizen. La Penderie is namelijk een bar en restaurant met een rauw interieur: industriële lampen, grove stenen muren en een mix van vooral heel veel verschillende houten stoeltjes.

Parijs La Penderie

Op het menu van het restaurant staan internationale gerechten, zoals de mega cheeseburger, die worden afgewisseld met Franse klassiekers zoals een romige karamel crème-brulee. Buiten de kaart om werkt La Penderie altijd met verse seizoensingrediënten. Op de Facebookpagina van de bar en op het bord voor het restaurant vind je elke dag het ‘menu du jour’. De prijzen bij La Penderie zijn niet super hoog, om je een indicatie te geven: het lunch menu bestel je hier voor ongeveer € 11.

Le Marais

Je vindt La Penderie in de hippe wijk Le Marais. Het is een buurt waar je uren kunt struinen door kronkelende straatjes, waar je op iedere straathoek weer wordt verleid door de warme geur van een boulangerie. De sfeer van La Penderie omvat eigenlijk precies dat wat je in Le Marais vindt; hippe mensen, veel vintage, kunstgaleries en een warme sfeer.

La Penderie Parijs

Naast de tentoonstellingen en exposities organiseert La Penderie ’s avonds live concerten. Muziek, een gezellige sfeer, comfort food en een wijntje: de perfecte combinatie om je dag in Parijs mee af te sluiten! Om het je gemakkelijk te maken: je vindt de bar/het restaurant aan de Rue Étienne Marcel, 17 (als je uit het metrostation Étienne Marcel loopt en je kijkt om loop je er praktisch tegen aan) en La Penderie is elke dag van 8.00 uur tot 2.00 uur open.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s