Amsterdam: HAY Flagship store

Plaats een reactie
Amsterdam, Nederland

HAY wordt natuurlijk al langer in Nederland verkocht, maar in het centrum van Amsterdam vind je sinds kort de enige echte Nederlandse brandstore van het merk. Één ding kan ik alvast verklappen: het is een ongelofelijk inspirerende plek!

Aan het einde van de zomer liep ik met een vriendinnetje, na een gezellige lunch, over de Spuistraat terug naar huis. Toen ik aan één van de panden in de straat het spandoek met daarop ‘HAY coming soon’ zag hangen maakte ik een sprongetje van blijdschap! Ik was net terug uit Kopenhagen waar ik een nog grotere liefde voor Deens design had ontwikkeld en… zoals ik toen al schreef, in het bijzonder voor HAY. De hoogste tijd dus voor een bezoek aan de winkel, nu de flagship store in Amsterdam geopend is.

HAY, het merk

HAY is 2002 opgericht met de ambitie om de grootheid van Deens design uit de jaren ’50 te evenaren, maar dan in een moderne context. Wat mij betreft doet het merk dat ongelofelijk goed met unieke, frisse en herkenbare designs die bijzonder en functioneel zijn – zoals je van Deens design verwacht. HAY werkt samen met verschillende ontwerpers die allemaal een eigen bijdrage leveren aan het totale assortiment van het merk.

HAY winkel Amsterdam Nieuwezijds Voorburgwal

HAY Brandstore Amsterdam

Sinds een paar weken is het dus zover, HAY heeft een eigen winkel geopend in onze hoofdstad. In de mooie winkel komen de ontwerpen van het merk goed tot haar recht. Dat is natuurlijk niet zo gek als je bedenkt dat de store door het zelfde team gestyled is als HAY house in Kopenhagen. De winkel in Amsterdam heeft twee ingangen, je kunt de winkel binnenlopen via zowel de Nieuwezijds Voorburgwal als de Spuistraat. In de flagship store worden textiel, meubels, kantoorartikelen en woonaccesoires verkocht.

HAY winkel Amsterdam

Verschillende stellingkasten delen de winkel op in ruimtes. Heel leuk want daardoor ontstaan allerlei cosy hoekjes waar de interieurartikelen opgesteld staan en je wooninspiratie kunt opdoen, maar blijft de winkel ook erg licht en fris. Precies zoals het merk is.

HAY Amsterdam

Één van de stellingkasten in de winkel is bijvoorbeeld gevuld met de herkenbare kussens met knopen van HAY. Een andere stellingkast staat vol met stoelen. Het is een fijne en overzichtelijke opstelling van het uitgebreide assortiment, al moet ik zeggen: de HAY ‘About a chair AAC22’ en de ‘DLM (Don’t Leave Me) bijzettafel’ blijven toch mijn favorieten.

Alles voor je huis

Naast de meubels en interieuraccesoires vind je in de winkel ook het aanbod van textielproducten, zoals quilts, handdoeken, theedoeken, tafelkleden en bedlinnen van HAY. Verder zijn in de winkel ook de verschillende vloerkleden en de glasserie te koop.

Hay Flagship store amsterdam

Kantoorartikelen

Aan de kant van de Spuistraat vind je een stellingkast gevuld met kantoorartikelen en woonaccesoires. Zowel de ontwerpen van het merk als ‘designs selected by HAY’ zijn hier te vinden; van de bekende Kaleido schalen tot HAY notebooks en etuis.

HAY Amsterdam Spuistraat

Koffiesalon

Je kunt de HAY winkel niet alleen bezoeken om inspiratie op te doen of te genieten van het ruime aanbod design, ook voor een lekker kopje koffie kun je bij de flagship store terecht. Op 14 oktober opende namelijk de vierde vestiging van het hippe Amsterdamse concept ‘De Koffie Salon‘ die aan de winkel grenst en daarnaast opent over twee weken in de kelder van de HAY store een vestiging van ‘Lanskroon‘. Deze Amsterdamse banketbakkerij zit nu al met een kleine tearoom op de Singel, maar gaat ook taartjes en koeken leveren voor de koffieketen bij de HAY winkel. De Koffie Salon is elke dag geopend van 7.00 tot 19.00 uur. Je vindt de HAY flagship store en De Koffie Salon aan de Spuistraat 281 of Nieuwezijds Voorburgwal 326.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s