Arnhem: Stoff

Plaats een reactie
Arnhem, Nederland

Helaas bestaat Stoff sinds maart 2015 niet meer. Erg jammer, want naar mijn menig was Stoff een verrijking voor de Arnhemse binnenstad. Gelukkig kun je in deze originele blogpost, nog even terug gaan in de tijd… het moment dat Stoff net werd geopend…

Originele blogpost

Stoff – Where lifestyle meets fashion, wat een waanzinnig concept! Arnhem is officeel een hotspot rijker met deze nieuwe kleding en lifestyle winkel in de Looierstraat. Stoff is rauw, hipster en uniek. Als je het mij vraagt is het precies dat wat de Gelderse hoofdstad nodig heeft.

Industrieel en… warm

Stoff is een stoere winkel. Door het gebruik van ruwe materialen heeft het pand iets ‘industrieels’. De hele visie achter het concept is tot in de puntjes doorgevoerd in alle elementen van de winkel, van het interieur tot de kleding die Stoff verkoopt, over ieder detail is nagedacht.

Made by Nienke Remmerswaal

Made by Nienke Remmerswaal

Wat ik heel fijn vind is dat er naast de industriële inrichting een warme sfeer hangt, het is namelijk ook een plek om even lekker te zitten. Bij Stoff hebben ze gratis wi-fi en heerlijke koffie, die uiteraard uit een bijpassend, vintage koffiezetapparaat komt. De winkel is ruim en de medewerkers zijn ontzettend vriendelijk. Nienke Remmerswaal die bij Stoff werkt, maar in haar vrije tijd fotografe is, maakte bijvoorbeeld de foto’s voor dit artikel.

Made by Nienke Remmerswaal

Made by Nienke Remmerswaal

Kleding uit hipster heaven

Toen ik de eerste keer bij Stoff binnenliep viel het mij meteen op dat de winkel voornamelijk Deense merken verkoopt, voor zowel dames als heren. Een bewuste keuze vertelde eigenaar Robbie Jansen: Deense kleding is namelijk degelijk en betaalbaar.

Made by Nienke Remmerswaal

Made by Nienke Remmerswaal

Zoals ik al schreef toen ik in Denemarken woonde, Kopenhagen is echt hipster heaven – dus gegarandeerd dat je hier slaagt als je op zoek bent naar een mooie broek of warme, winterse trui. Om je alvast een indruk te geven: Bij Stoff vind je kleding van merken als Just Female, Nümph, Minimum en Rütme.

Made by Nienke Remmerswaal

Made by Nienke Remmerswaal

Where lifestyle meets fashion

Op het eerste gezicht lijkt Stoff een kledingwinkel, maar het concept is veel breder. De pay-off: ‘Where lifestyle meets fashion’ klopt helemaal. Stoff verkoopt namelijk kleding en accessoires, maar alles wat je verder in de winkel ziet is ook te koop.

Meubels lampen en kunst
De meubels in de winkel zijn gemaakt door I’AM Siers interieurbouw, de kasten van ruw hout passen perfect bij het concept. Het pand is verlicht door de industriele lampen van Mark Werner. De ontwerpen van I’AM Siers en Mark Werner bestellen gaat heel gemakkelijk; in de winkel kun je gewoon een orderformulier invullen.

Made by Nienke Remmerswaal

Made by Nienke Remmerswaal

De urban kunstwerken van Jerry van der Bol passen ook geweldig bij het concept. Zie je een schilderij hangen dat in jouw woonkamer past? Ook de kunstwerken die de winkel decoreren zijn te koop.

Made by Nienke Remmerswaal

Made by Nienke Remmerswaal

Fietsen
Naast meubels, verlichting en kunst verkoopt Stoff de bekende Arnhemse fietsen van CycleNation. De visie van CycleNation ‘rock and ride’ is in ieder geval goed afgestemd op het concept.

Made by Nienke Remmerswaal

Made by Nienke Remmerswaal

Wijn en Koffie
Tot slot kun je bij Stoff terecht voor Koffie van Fred en wijnen van Wijnhandel Barrique. Precies goed als je kleding hebt gekocht voor een gezellige avond met vrienden – je kunt dan gelijk een lekker flesje wijn meenemen!

Made by Nienke Remmerswaal

Made by Nienke Remmerswaal

Joy for Hair
Om het lifestyle concept helemaal af te maken heeft Stoff ook een inhouse kapster: Joy for hair. In de old-school kapsalon achter in de winkel kun je altijd binnenlopen voor een nieuwe coupe.

Made by Nienke Remmerswaal

Made by Nienke Remmerswaal

Gezellig borrelen

Één keer per maand organiseert Stoff een vrijdagmiddag borrel in de winkel (Looierstraat 50). Zoals je leest ben ik super enthouisast over het concept, dus de volgende borrel – daar ben ik zeker bij. Wie weet zie ik je dan!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s