Amsterdam: McGregor inside the collection

2 reacties
Amsterdam, Nederland

Het is zover, aan de nazomer komt langzaam een einde; luchtige zomerjurkjes en tuniekjes hebben de afgelopen maanden plaats gemaakt voor elegante najaars- en wintercollecties. De designers van McGregor vertellen hoe hun A/W collectie 2013 tot stand is gekomen en wat we van de ontwerpen die nog naar de winkels moeten komen kunnen verwachten.

McGregor tijdens Vogue Fashion Night out

Ik vond het een geweldig initiatief van McGregor om de bezoekers van Vogue Fashion Night Out tijdens het evenement een kijkje achter de schermen te geven, want het is natuurlijk super interessant om te weten hoe het proces in zijn werk gaat voor wij de ontwerpen van McGregor van de kledinghanger in de winkel halen!

McGregor Vogue Fashion Night Out

Onder het genot van een heerlijke macaron werd ik bijgepraat door niemand minder dan Tommy Fjordside (hoofddesigner womenswear) en Pieta Verheijen (designer).

Hoe is de McGregor A/W collectie 2013 tot stand gekomen?

Voor elke collectie doen de designers van McGregor op verschillende manieren inspiratie op. Behalve deze bronnen van inspiratie werd voor de totstandkoming van de lijn voor dit seizoen ook gebruik gemaakt van het grote archief dat McGregor bezit. Dit zie je natuurlijk terug in o.a. de patronen en het kleurgebruik van de stukken uit de collectie, maar ook heel duidelijk in bijvoorbeeld tassen die de designers ontworpen hebben voor de lijn. Deze zijn namelijk bedrukt met een vintage McGregor advertentie.

Inspiratie
In de inspiratiefase maken de designers gebruik van moodboards. Op deze moodboards is plek voor kleurstellingen, patronen en muses die dienen als inspiratie voor de toekomstige collectie.

Consistentie
Als de inspiratiefase voorbij is en de designers ongeveer weten welke richtlijnen zij willen gebruiken, kijken ze hoe de nieuwe ideeën passen bij het brand concept, zodat de consistentie binnen het merk behouden blijft.

McGregor design

Schetsen en technische tekeningen
Wanneer de moodboards klaar zijn en de consistentie van de brand gewaarborgd is, worden de collecties ontworpen. De designers beginnen met schetsen en bepalen hoe de volledige lijn er uit komt te zien. Als de ontwerpen klaar zijn wordt er per kledingstuk een technische tekening gemaakt. Tommy Fjordside liet als voorbeeld de technische tekening van één jas uit de A/W collectie 2013 zien. Op een tiental pagina’s wordt gedetailleerd beschreven hoe de jas tot stand moet komen. Heel bijzonder om te zien, wat een werk er in één kledingstuk verscholen zit!

Productie en het lookbook
Dan kan de productie beginnen. Wanneer de collecties geproduceerd zijn worden de foto’s voor het lookbook en het brandbook gemaakt.

Wat kunnen we verwachten?

Het eerste deel van de najaarscollectie van McGregor werd in juni geïntroduceerd in de winkels. Deze ‘Northeastern Sophomore’ lijn bestaat uit kleding die een New York college campus gevoel uitstralen. In juli kwam het eerste deel van de wintercollectie naar de winkels. In deze lijn zien we vooral veel ontwerpen met de drie kleuren (rood, wit en blauw) die in het ‘DNA’ van McGregor zitten terug.

Vervolgens werd in augustus het tweede gedeelte van de najaarslijn beschikbaar. Deze wordt gekenmerkt door de term ‘Autumn Equestrian’. De lijn bestaat uit ontwerpen in warme herfst tinten en er wordt veel gebruik gemaakt van zachte stoffen. De kleding uit de Autumn Equestrian collectie geeft je een beetje het gevoel van een polowedstrijd op een nazomerse zondagmiddag.

Deze maand komt het laatste deel van de wintercollectie uit, genaamd ‘Mount Olimpic’. De lijn bestaat voornamelijk uit glamorous winterjassen, die prachtige gevoerd zijn en gemaakt van luxe stoffen. Perfect voor een elegante (après-) ski vakantie.

McGregor lookbook

Ik vind de ontwerpen uit de A/W collectie 2013 adembenemend en ook het lookbook ziet er prachtig uit. Alle ontwerpen zijn comfortabel en warm winters, zoals je van McGregor verwacht, maar ook elegant door het gebruik van geweldige materialen en prachtige lijnen. Ben je benieuwd naar hoe de hele collectie er uit ziet? Kijk dan snel op de website van McGregor of bekijk het filmpje van de shoot voor het lookbook.

Advertenties

2 thoughts on “Amsterdam: McGregor inside the collection”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s