Kopenhagen: Christianshavn

2 reacties
Kopenhagen

Christianshavn is één van de meest pittoreske wijken van Kopenhagen. Hier kun je heerlijk met een luchtig zomerjurkje flaneren langs de grachten, eten in het beste restaurant van de wereld en heb je een prachtig uitzicht over de stad. Kortom, een wijk waar je tijdens je stedentrip naar Kopenhagen moet zijn geweest.

Gezellige grachten

Christianshavn is na de binnenstad het oudste deel van Kopenhagen. Het ruwe, urban gebied rondom de oude marine werven is een enorm contrast vergeleken met de schilderachtige, kleurrijke vissershuisjes langs de grachten. Het was één van mijn favoriete plekken om heerlijk rond te fietsen en te genieten van de stad.

Christianshavn Kopenhagen

De bekendste trekpleister in Christianshavn is Christiania , maar naast de vrijstad zijn er veel meer redenen om de wijk te bezoeken.

Culinair Christianshavn

In Christianshavn vind je natuurlijk NOMA, het beste restaurant ter wereld. Een Scandinavisch dinertje hier is wel erg kostbaar, dus een tip voor iedereen met een minder ruim budget: ga naar Era Ora! Dit is één van de beste Italiaanse restaurants in Denemarken. Je vindt dit restaurant aan de Overgaden Neden Vandet.

Adembenemend uitzicht

Vanuit Christianshavn heb je een prachtig uitzicht op de Black Diamond die aan de oever van Christian Brygge staat. Fiets daarna langs de grachten richting het Opera house waarvandaan je mooi uitzicht hebt op het Koninklijke paleis Amalienborg.

Uitzicht Vor Frelsers Kirke

Persoonlijk vond ik het uitzicht over Kopenhagen vanuit het Radisson Blue het aller mooist. Als grote kwebbel werd zelfs ik er stil van, maar ik moet zeggen dat ik het uitzicht vanuit de Vor Frelsers Kirke ook niet had willen missen. De Vor Frelsers Kirke is een barokke kerk in Kopenhagen. De kerk is ontworpen door de Nederlands-Deense architect Lambert van Haven, in de vorm van een Grieks kruis. De beroemde wenteltoren werd pas 50 jaar later aan het gebouw toegevoegd.

Het adembenemende uitzicht over de stad (op de foto hierboven zie je een tipje van de sluier) is de grote klim van weet-ik-veel-hoeveel-traptreden absoluut waard. We beklommen de kerk op een prachtige dag maar op de top was het toch best winderig, dus ik zou de klim niet wagen als je last hebt van hoogtevrees, of bij slecht weer.

Inderhavnen

Indernhavn scheidt Christianshavn van het centrum van de stad. De grachten zijn de armen van dit grote kanaal. Haal een broodje bij Lagkagehuset (op de hoek van de Torvegade) en maak een heerlijke wandeling langs de grachten.

Christianshavn gracht

Een rondvaart door de haven en grachten heb ik nooit gedaan, maar ik vond het altijd wel grappig om een broodje te eten op een bankje aan de Overgaden Oven Vandet en te kijken naar de afgeladen boten vol toeristen die gezellig zwaaiden. Zo’n boottocht is toeristisch, maar wel een goede manier om Kopenhagen en ook Christianshavn op een snelle manier te zien.

Hotspot Martini’s

Mijn favoriete hotspot in Christianshavn is Martini’s. Dit gezellige eetcafé heeft bijna dezelfde inrichting als hotspot Granola. Toen ik er de eerste keer binnen liep kon ik het niet laten om even te vragen of het van dezelfde eigenaar was. De serveerster vertelde dat de eigenaren van beide zaken goed bevriend zijn dus dat de café’s daardoor qua interieur overeen komen.

Martini's

Het is een heerlijke plek met een geweldige inrichting, waar je lekker kunt genieten van een goede kop koffie na een wandeling door Christianshavn.

Advertenties

2 thoughts on “Kopenhagen: Christianshavn”

  1. Pingback: Introductie | Inside City Guide

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s