Kopenhagen: DAY Birger et Mikkelsen

Plaats een reactie
Kopenhagen

DAY Birger et Mikkelsen introduceerde als eerste het concept ‘bohemian chic’ in Denemarken. Het Deense modehuis, dat is opgezet door Keld Mikkelsen, mixt casual met couture. Naast kleding heeft het DAY ook een eigen home-lijn die bestaat uit woonaccesoires als geurkaarsen, kussens en vazen.

Bijzondere contrasten

DAY fuseert etnische invloeden met Scandinavische eenvoud. De tijdloze kleding van het label is denk ik het best te omschrijven als een luxe mix van moderne klassiekers met verfraaide details.

De elegante ontwerpen van DAY worden gekenmerkt door bijzondere contrasten. Om je even een idee te geven: In de winkel van DAY in Kopenhagen zag ik ontwerpen die duidelijk exotische invloeden hadden, gecombineerd met een beetje ‘vintage glamour’ uit de jaren twintig en dertig – geweldig!

Birger et Mikkelsen Kopenhagen

DAY Birger et Mikkelsen maakt gebruik van luxe stoffen zoals zijde, satijn en fluweel. Met de veelzijdige kleding van DAY WOMEN kun je zo ver gaan als je zelf wilt; je kunt bijvoorbeeld een basic t-shirt en een broek ‘an sich’ gebruiken, maar met de elegante kleding van het merk kun je ook eindeloos combineren. Combineer het basic setje met een blazer, trui of vest van het label om je outfit compleet te maken en creëer je eigen stijl!

2ND Day en interieur

DAY Birger et Mikkelsen is na de opening in 1997 uitgegroeid tot een wereldwijd design-gedreven bedrijf dat bestaat uit de hoofdlijn ‘DAY WOMEN’, de jongere diffusie-lijn ‘2ND DAY’ en een interieur-lijn ‘DAY HOME’.

2ND DAY is het jongere zusje van de dames hoofdlijn. De kleding in deze lijn balanceert op het randje van rauwe mannelijkheid en sensuele vrouwelijkheid. De urban ontwerpen zijn wat gedurfder dan de hoofdlijn.

DAY Birger Mikkelsen winkel

Je vindt de winkel van DAY Birger et Mikkelsen op de Pilestraede 16 in Kopenhagen. Erg leuk: op de website van het modehuis is alle informatie ook in het Nederlands te lezen. Behalve de Nederlandse website heeft DAY ook een showroom in de lage landen; de ontwerpen van DAY zijn te bewonderen bij Anthracite in Waalwijk.

Follow my blog with Bloglovin

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s