Kopenhagen: Royal Copenhagen

Plaats een reactie
Kopenhagen

Het blauw-witte porselein van Royal Copenhagen is wereldwijd bekend en de oudste vorm van Deens design. Breng tijdens je stedentrip een bezoek aan de flagship store van het merk in Kopenhagen.

Eeuwenoud merk

Eventjes een stukje geschiedenis: Royal Copenhagen werd opgericht in 1755 en is daarmee één van de oudste bedrijven ter wereld. Het merk bestaat al sinds de 18e eeuw en nog steeds worden alle producten met de hand geschilderd. Ieder kopje of schoteltje is een bijzonder staaltje vakmanschap.

Royal Copenhagen winkel

Leuk om te weten: op de onderkant van alle Royal Copenhagen producten staat het handelsmerk. Aan de stip boven de letters in ‘ROYAL’ kun je zien in welke periode het product gemaakt is.

Koninklijk porcelein

Royal Copenhagen is hofleverancier van de Deense Koninklijke familie en heeft altijd een nauwe relatie gehad met de Deense Royals. Zo nam Koning Christiaan VII het bedrijf in 1779 over en werd Koningin Juliana Marie beschermvrouwe.

Royal Copenhagen servies

Het servies ‘Flora Dancia’ is het bekendste servies van Royal Copenhagen. Dit servies werd samengesteld in de periode van 17090 tot 1803 en is versierd met tekeningen van de Deense flora. Koning Christiaan VII bestelde het servies als geschenk voor zijn vrouw. Een deel van het servies is ten toon gesteld in Amalienborg.

Flagship store

De winkel van Royal Copenhagen is gevestigd in een prachtig pand in het midden van de stad (de eerste foto in deze blog). Je vind de Flagship store van Royal Copenhagen op Amagertorv, dit is het plein halverwege de Strøget. In deze winkel kun je het exclusieve assortiment van Royal Copenhagen bekijken en kopen.

Royal Café Copenhagen

Na het shoppen kun je in het Royal Café, naast de winkel, genieten van de bijzondere ‘smushi’. Dit is een uniek concept, het café serveert de Deense delicatesse Smørrebrod in sushi formaat. Erg leuk: vanuit de flagship store heb je uitzicht op het terras van het Royal Café.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s