Kopenhagen: A.C. Perch

3 reacties
Kopenhagen

A.C. Perch is de oudste theewinkel van Europa, gelegen in één van de beste winkelstraten van Kopenhagen. Laat je verleiden door geurige thee aroma’s wanneer je deze historische boutique binnen stapt.

Terug in de tijd

Het voelt alsof je terug gaat in de tijd, als je de winkel van A.C. Perch binnenloopt: de gouden weegschalen, de houten toonbank en het personeel dat je bestelling handmatig afweegt en met liefde voor je inpakt… De winkel van A.C. Perch is niet zo groot, maar ze verkopen er thee in allerlei soorten en maten. Leuk om te weten: de Koningin van Denemarken heeft zelfs samen met A.C. Perch haar eigen smaak thee laten ontwikkelen en natuurlijk is ook deze thee in de winkel verkrijgbaar.

A.C. Perch

A.C. Perch is een echt familiebedrijf en het personeel is heel erg behulpzaam. Ze vragen naar welke thee je voorkeur uit gaat en doen dan leuke suggesties van welke thee je wellicht ook lekker zult vinden. Natuurlijk mag je de thee even ruiken voor hij persoonlijk voor je wordt afgewogen en ingepakt.

Eeuwenoude thee en leuke accessoires

In de 18e eeuw was thee booming business in Christianshavn. Verschillende smaken werden
geïmporteerd vanuit exotische plekken zoals China, Ceylon, India, Japan en Afrika. In 1835 opende Niels Brock Perch zijn thee winkel in Kopenhagen, de winkel zit nog steeds op dezelfde plek in de stad en aan het interieur is (op een paar renovaties na) niets veranderd.

A.C. Perch thee

Behalve thee kun je ook allerlei accessoires kopen bij A.C. Perch, een aanrader zijn de luxe theedozen van het merk. Ga je rond Kerstmis naar Kopenhagen, wees er dan wel van bewust dat er vaak rijen mensen voor de winkel staan te wachten om hun Kerstcadeautjes voor vrienden en familie in te slaan.

Je vindt de winkel van A.C. Perch aan de Kronprinsensgade 5. Ga je niet naar Kopenhagen, maar wil je wel van deze bijzondere thee genieten? Bestel de producten van A.C. Perch dan in de webshop. Vanuit hier worden de theeën wereldwijd bezorgd.

Advertenties

3 thoughts on “Kopenhagen: A.C. Perch”

  • Hi Robert,

   Did you enjoy your stay in CPH?
   Nice to hear that you’re visited A.C. Perch!

   Wich tea did you like better, the sweet apple or lemon?

   With the webshop you can also enjoy your favorite A.C. Perch flavours at home! ;-)

   Regards,
   Nathalie

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s