Kopenhagen: Normann Copenhagen

Plaats een reactie
Kopenhagen

Normann Copenhagen is wereldwijd bekend. Natuurlijk vind je in Kopenhagen de brandstore van het merk. Wat mij betreft is het de meest inspirerende en innovatieve lifestyle store in de stad.

Normann Copenhagen, het merk

Jan Andersen en Poul Madsen begonnen in 1999 met het ontwerpen van producten met één visie: om een verschil in de design industrie te maken, en dat is gelukt. In 2002 introduceerde ze de lamp ‘Norm 69’ onder de merknaam ‘Normann Copenhagen‘. Dat was het begin van hun grote succes.

Deens Design bij Normann Copenhagen

Het duo werkt samen met internationale, gevestigde ontwerpers en nieuwe talenten. Samen zorgen ze ervoor dat Normann Copenhagen bijna een synoniem is voor spannend en gedurfd design.

Opvallende ontwerpen

Een Normann Copenhagen product herken je aan opvallend gebruik van vorm, kleur of materiaal. Een paar voorbeelden: het merk kwam met een wasbak van rubber, een vaas gemaakt van siliconen en een hond van plastic (uiteraard om je kamer mee te decoreren).

De verschillende designers die voor Normann Copenhagen ontwerpen hebben allemaal een eigen specialiteit: de een werkt met keramiek, de ander met glas en weer een ander met klei. De diversiteit van de ontwerpers zie je terug in de collectie van het merk.

Deens Design Normann

De uitgebreide collectie van Normann Copenhagen bestaat onder anderen uit woonaccessoires, meubels, keukengerei, verlichting en servies.

Flagship store

De flagship store van Normann Copenhagen is gevestigd in een voormalige bioscoop in Østerbro. Het is erg leuk dat je, als je goed kijkt, nog steeds elementen van de bioscoop terug ziet. Vroeger werd het pand ook gebruikt als distileerderij, theater en geluidsstudio.

Normann Copenhagen

Naast ontwerpen van het merk zelf vind je in deze lifestyle store ook designs van andere Deense en internationale high-end merken zoals HAY en New Danish Modern.

Lifestyle winkel

De lifestyle winkel van Normann Copenhagen prikkelt al je zintuigen. Het is een goede plek om wooninspiratie op te doen. Eerlijk gezegd, ik kan er uren rondlopen en nog steeds nieuwe dingen ontdekken.

Kleding bij Normann Kopenhagen

Op de benedenverdieping van de winkel vind je o.a. parfum en een goede selectie van luxe modemerken voor dames, heren en kinderen (waaronder Acne, Soulland, Wood Wood en jazeker, onze eigen Fred de la Bretoniere!).

Ga je niet naar Kopenhagen maar ben je wel benieuwd naar het merk? In Nederland zijn de producten van Normann Copenhagen onder anderen te koop bij de Bijenkorf.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s