Kopenhagen: Wood Wood

2 reacties
Kopenhagen

De Deense fashion industry is booming, succesvolle ontwerpers en modehuizen drukken een eigen stempel op het straatbeeld van Kopenhagen. Wood Wood is één van de favoriete merken in de Deense hoofdstad.

Kopenhagen – Hipster Heaven

Tijdschrift Monocle heeft Kopenhagen dan wel verkozen als meest leefbare stad ter wereld, maar volgens mij is de beste benaming voor de stad gewoon ‘hipster heaven’. Toen Eefje in april langs kwam zei ze het meteen en nu met de zomer op komst stikt het in de stad van de hoedjes, Wayfarers en oversized shirts: parken en barretjes zijn gevuld met hipsters. Als je het mij vraagt is de kleding van het Deense merk Wood Wood het meest typerend voor deze kledingstijl.

Wood Wood museum

Wood Wood opende hun eerste winkel in 2002, wat begon als een kleine lijn met streetwear is nu een wereldwijd merk dat de nationale dresscode heeft veranderd. Het label produceert kleding en accessoires voor zowel dames als heren. Wood Wood combineert underground trends met een high-end fashion mentaliteit. Kleding van het label heeft altijd een eigen draai; dat kan de lengte van een broek zijn, de manier waarop een patroon uitgewassen is of de afwisseling van kleur en materiaal.

Kopenhagen en internationale samenwerking

In Kopenhagen heeft Wood Wood twee winkels. In de eerste winkel ‘Wood Museum’ zijn de foto’s voor deze blog genomen.

‘Wood Museum’ is de flagship store van het merk, je vindt de winkel aan de Nørrebrogade. De andere winkel, aan de Grønnegade, is ook erg bijzonder. Deze winkel is verdeeld in ruimtes waar verschillende merken gepresenteerd worden. Het is een soort in-store pop-up store vol verassingen. Je vindt er naast kleding ook cosmetica, accessoires en schoenen van merken als Comme de Garçons, Peter Jensen en Opening Ceremony.

Wood Wood

Leuk om te weten: Wood Wood heeft samengewerkt met internationale merken als Adiddas, Converse en Fred Perry en behalve kleding maakt het label ook schoenen, soundtracks en meubels.

Advertenties

2 thoughts on “Kopenhagen: Wood Wood”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s