Kopenhagen: Vesterbro

1 reactie
Kopenhagen

Vesterbro is één van de meest trendy wijken in Kopenhagen. Behalve toeristische trekpleister Tivoli is er nog veel meer te beleven: in Vesterbro vind je het beste uitgaangsgebied van Kopenhagen, de meest culinaire straat van de stad en bijzondere modeboetiekjes.

Van rosse buurt naar hippe wijk

Vroeger stond Vesterbro bekend als rosse buurt, maar de laatste jaren is er veel veranderd. De wijk is nu de thuisbasis van gezellige eettentjes, winkels en boetiekjes die gevuld zijn met Deens design zoals Designer Zoo.

De hoofdstraat van Vesterbro is de Vesterbrogade, deze straat loopt langs het centraal station en Vesterbros Torv, richting de wijk Frederiksberg. De tweede belangrijke straat in Vesterbro is de Hameltorvet. In deze straat vind je de Øksnehallen en chillende locals die een potje tafeltennis spelen of genieten van de zon.

Aan de rand van de wijk is het winkelcentrum Fisketorvet gevestigd. Hier kun je op een regenachtige dag uren lang shoppen, maar veel leuker zijn natuurlijk de unieke plekjes in de wijk zoals Sort Kaffe en Vinyl op Skydebanegade. Dit café is een combinatie van een platenwinkel en koffiebar. Het is de enige plek in de stad waar je barista’s vindt die naast het maken van de lekkerste koffie ook gewoon platen aan het draaien zijn. Één ding is zeker, de leuskte hotspots in Vesterbro vind je in de volgende drie gebieden:

Istedgade

Parallel aan de Vesterbrogade loopt de Istedgade. Deze straat was vroeger het hart van de rosse buurt. Dit zie je nog steeds aan het begin van de Istedgade (bij het centraal station) terug, maar er zijn vooral leuke modeboetiekjes gevestigd.

Istedgade

De Istedgade is een mix van creativiteit en cultuur. Je vindt er van alles, van retro kledingwinkels tot hippe barretjes.

Værnedamsvej

De Værnedamsvej is een gastronomisch paradijs. In deze straat koop je de lekkerste verse kazen, vis, wijn of chocolade. Ga je niet zelf aan de slag in de keuken? Ook dan zijn de gezellige restaurants in de straat een uitkomst.

Vaernedamsvej

Aanraders om te bezoeken in de Værnedamsvej zijn: restaurant ‘Les Trois Cochons’, ‘Helge’s Cheese’, chocolaterie ‘Summerbird’ en ‘Juuls Vin og Spiritus’. Mijn favorite hotspot in Kopenhagen, café Granola, vind je ook in de Vaerndamsvej.

Meatpacking district

Als je door het Meatpacking district loopt ruik je de rauwe geur van vlees en slagers, want nog steeds wordt het gebied gebruikt voor de vleesindustrie, alleen nu neemt dat veel minder ruimte in beslag dan vroeger. Sinds 2000 is het Meatpacking district vooral een plek waar galeries, bars, clubs, restaurants en creatieve bedrijven zoals studio’s en architectenbureaus zijn gevestigd. Meatpacking district is het hipste uitgaangsgebied van Kopenhagen; je vind er stijlvolle, underground clubs.

Meatpacking district Copenhagen

Geniet in het Meatpacking district van verse vis en oesters bij Fiskebaren of bestel de lekkerste tapas bij Pate Pate. Ga je liever borrelen? Dan zijn Karriere, Bakken en Mesteren & Lærlingen echte aanraders. ’s Avonds clubben? Bij KB3 en KB18 zijn er altijd wel goede feestjes. Zo sluit je, je dag in Vesterbro op zijn best af.

Advertenties

One thought on “Kopenhagen: Vesterbro”

  1. Pingback: Kopenhagen: 8 ultieme lunchtips | Inside City Guide

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s