Kopenhagen: HAY

2 reacties
Kopenhagen

Als je het mij vraagt is HAY het leukste Deense design merk anno 2013 als het om woondesign gaat. De flagship store van het merk: ‘HAY House’, is een hotspot en bron voor wooninspiratie. Deze winkel is zeker een bezoekje waard als je naar Kopenhagen gaat.

Een merk met ambitie

Deens design is eigenlijk groot geworden in de jaren ’50 en ’60. Dit was het hoogtepunt waarop Deense ontwerpers, zoals Arne Jacobsen, Hans Wegner en Børge Mogensen, wereldberoemd werden. Jaren later, in 2002, werd HAY opgericht een merk met een duidelijke ambitie: de oprichters wilde de grootheid van Deens design uit de jaren ’50 terug laten keren, in een moderne context.

Hay House Kopenhagen

Vandaag de dag is aan deze ambitie gelukkig niets veranderd. HAY werkt samen met talentvolle, internationale designers die bijzondere ontwerpen creëren. De producten die ze maken kun je in Kopenhagen onder anderen bekijken en kopen in de winkels van HAY.

HAY House

HAY heeft twee vestigingen in Kopenhagen, de grootste winkel is ‘HAY House’. Je vindt deze winkel in een imposant gebouw aan de Østergade. HAY House voelt meer alsof je een bezoek brengt aan een chique appartement van een vriend, dan dat je door een winkel loopt. Het is geen conservatieve design store, maar meer een loft waarin je het design kunt bekijken, uitproberen en kopen.

Deens Design bij Hay

Vanuit de winkel kijk je uit over Amagertorv, één van de mooiste pleinen van Kopenhagen. HAY House heeft twee verdiepingen die verbonden zijn met een trap die al een kunstwerk op zich is.

Charmante winkel aan de Pilestræde

De andere vestiging van HAY vind je in de Pilestræde. Alleen de eerste foto in deze blog is gemaakt in deze winkel. De winkel in de Pilestræde is een stuk kleiner, maar heeft ook zeker zijn charmes.

Deense Design meubelen by Hay

De winkel aan de Østergade vind je waarschijnlijk snel, omdat Amagertorv aan de Strøget ligt. Wil je iets meer van Kopenhagen zien? Bezoek dan de winkel in de Pilestræde, het is niet te ver lopen vanaf de Strøget, maar behalve de winkel van HAY kom je in deze straat langs veel meer kleine boetiekjes.

Te koop in Nederland

HAY verkoopt meubels, woonaccesoires, textiel en hebbedingentjes. Vooral de kantoor artikelen van het merk zijn een leuk cadeau of origineel souvenir. Behalve in de twee winkels van HAY wordt het merk verkocht bij Illums Bolighus en Normann Copenhagen.

Deens Design in Hay House Kopenhagen

Tijdens mijn half jaar in Kopenhagen ben ik echt gek geworden op het merk en wat zo leuk is, HAY wordt ook in Nederland verkocht, dus als ik terug ben kan ik gewoon door blijven winkelen. In Nederland is HAY onder anderen te koop bij de Bijenkorf.

Advertenties

2 thoughts on “Kopenhagen: HAY”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s